εδώ Βρυξέλλες

wΤη στρατηγική σημασία του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης για ορισμένα κράτη μέλη της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Παπαστάμκος, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αποχωροθέτηση των μονάδων παραγωγής, την αισθητή μείωση της απασχόλησης και τις ανακατατάξεις που επέφερε η απελευθέρωση των διεθνών εμπορικών ροών.

wΣτο μεταξύ με το ετήσιο βραβείο της WISTA International (ενός διεθνούς οργανισμού γυναικών ενεργών στη ναυτιλία) τιμήθηκε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, για την ιδιαίτερη δράση της ως μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, σε θέματα ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και την ταυτόχρονη μέριμνα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου.

wΤη σημασία της προστασίας των διαφοροποιημένων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης πολλαπλών οδών εφοδιασμού με ιδιαίτερη έμφαση στα σχέδια για τους αγωγούς South Stream, Nabuco και TGI (Τουρκία – Ελλάδα – Ιταλία), υπογράμμισε, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος.

wΤον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κατά πόσο συνάδει με την κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε επίσης νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εάν οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος θίγουν τη θεσμική και οικονομική ανεξαρτησία της τράπεζας.

3 Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης προς τιμήν του, είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα, λόγω της διαχρονικής ενασχόλησής της με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή. Η κ. Κράτσα είναι εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα του απολογισμού της χρηματοδότησης στις μεσογειακές χώρες και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη.


Σχολιάστε εδώ