ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ…

Φτάσαμε στο σημείο στις βιβλιοθήκες των μεγάλων πανεπιστημίων διεθνώς να υπάρχει μόνο η σκοπιανή ψευδολογία και δυστυχώς να αποτελεί τη μόνη πηγή πληροφόρησης των πανεπιστημιακών κοινοτήτων επί του Μακεδονικού. Επιμονή, υπομονή, κατασκευασμένες θεωρίες, χρήμα, πολλαπλές εκδηλώσεις, εξαγορές προσωπικοτήτων έφεραν το αποτέλεσμα των σκοπιανών επιδιώξεων. Σήμερα 123 χώρες του ΟΗΕ αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Αυτό είναι μια οδυνηρή ήττα. Άφησα στο τέλος λόγω σπουδαιότητος το ίντερνετ. Πραγματικά σήμερα το ίντερνετ αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη πληροφόρησης στην υφήλιο. Χωρίς λάθος θα τολμούσα να πω ότι οτιδήποτε υπάρχει στο ίντερνετ είναι υπαρκτό, ενώ οτιδήποτε δεν περιέχεται σ’ αυτό είναι ανύπαρκτο. Παγκόσμια, όποιος θέλει να ενημερωθεί γρήγορα και πλουραλιστικά ανατρέχει στο ίντερνετ και μάλιστα στους δικτυακούς τόπους με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Γιατί όμως τα λέω όλα αυτά; Τα λέω, γιατί επιθυμώ να επισημάνω εγκαίρως έναν νέο και πολύ σοβαρό κίνδυνο για το θέμα της «Μακεδονίας», που προέρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε. Επισημαίνω τον κίνδυνο, γιατί το επίσημο ελληνικό κράτος καθεύδει, ενώ ένα νέο πολύ επικίνδυνο μέτωπο για τη Μακεδονία αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του. Οι Βούλγαροι, που δήθεν σιωπούν τόσα χρόνια, όσο κρατάει χωρίς λόγο η ελληνοσκοπιανή διαμάχη, όχι μόνο ελλοχεύουν, αλλά προετοιμάζονται μεθοδικά για την τελική αναμέτρηση. Οι Βούλγαροι διάλεξαν σαν τόπο προβολής των επιχειρημάτων τους, για τη πλήρη οικειοποίηση της Μακεδονίας, το ίντερνετ.
Με πολλή μεθοδικότητα έφτιαξαν ένα δικτυακό τόπο τεράστιας περιεκτικότητος, με θέμα τη «Βουλγαρική Μακεδονία», όπου με πειστικό τρόπο και προπαντός απουσία Ελληνικού αντιλόγου, επιχειρούν να εμφανιστούν ως ιδιοκτήτες ολόκληρης της Μακεδονίας την οποία δήθεν η ελληνική επεκτατική πολιτική αδίκως τους αποστέρησε. Το site (www.bulgarmak.org) είναι επιβλητικό, καλομελετημένο, με εξαιρετική αλλοίωση της ιστορίας και ιδιαίτερα της ελληνικής. Υπάρχουν χάρτες, υπάρχουν γεγονότα και επεισόδια από όλες τις ιστορικές περιόδους της Μακεδονίας μας, καταλλήλως βουλγαροποιημένα. Μίσος και πόλεμος κατά της Ελλάδος. «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική». «Τα βουλγαρικά ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται στη Μακεδονία». «Η Βουλγαρία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που συνορεύει με τον εαυτό της». «Βούλγαροι και Μακεδόνες το ίδιο έθνος. Μακεδονία ιερή βουλγαρική γη». Από τις εκατοντάδες σελίδες, διάλεξα μόλις ελάχιστα συνθήματα της πρώτης σελίδας που αφιερώνεται στον Ασπαρούχ Χαν (681 μ.Χ.) τον ιδρυτή του βουλγαρικού κράτους.
Αυτός ο βουλγαρικός δικτυακός τόπος κατάφερε να ανέλθει σε αναγνωσιμότητα παγκοσμίως στο λήμμα «Μακεδονία». Φανταστείτε ότι από την πεντακοσιοστή θέση, ήδη ευρίσκεται στην τέταρτη θέση με δύο εκατομμύρια αναγνώστες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επισκέπτονται το βουλγαρικό site παίρνουν μόνο μία άποψη περί της Μακεδονίας. Αυτήν κάνουν κτήμα τους, αυτήν πιστεύουν, αυτήν προβάλλουν σε συζητήσεις τους και δυστυχώς αυτή είναι μόνο η βουλγαρική προπαγάνδα. Για να εκριζώσεις αυτήν την ψευδή και άκρως προπαγανδιστική άποψη από τόσο κόσμο, δεν είναι απλώς δύσκολο, αλλά ακατόρθωτο. Παρ’ όλα αυτά, εμείς, όπως και με τα Σκόπια, απέχουμε από την προβολή των εθνικών μας θεμάτων μέσω ίντερνετ και παραμένουμε αδρανείς περιμένοντας την εξ ύψους επιφοίτηση. Τι στοιχίζει άραγε στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας να μπουν στον κύκλο της ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αφού μάλιστα δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να προβάλλουν την ιστορική αλήθεια; Δεν βαριέσαι, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Οι Βούλγαροι οιστρηλατούμενοι από τη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, ποτέ δεν θα παραιτηθούν από την ιδέα της μεγάλης Βουλγαρίας. Είναι αυτονόητο ότι οι Βούλγαροι δεν χρησιμοποιούν τα χονδροειδή ψεύδη των Σκοπιανών, για αρχαιομακεδονικές καταβολές, αλλά στοχεύουν στην ιδιοκτησία της Μακεδονίας και της Θράκης, σαν αναπόσπαστων μερών του βουλγαρικού κράτους το οποίο ακρωτηρίασε η «ελληνική θηριωδία» στον πόλεμο του 1913 (Β΄ Βαλκανικός). Ένα μεγάλο μέρος της βουλγαρικής προπαγάνδας αναφέρεται στον μακεδονικό αγώνα, όπου οι Βούλγαροι κάνουν προσπάθεια απόκρυψης των μεγάλων εγκλημάτων των κομιτατζήδων, κατά του άμαχου ελληνικού πληθυσμού. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι παραποιώντας τα γεγονότα αποδίδουν πολλά εγκλήματα στους Έλληνες.
Εκεί όμως που η βουλγαρική λύσσα εκτοξεύεται με μανία είναι το πρόσωπο του ηρωικού Παύλου Μελά (www.bulgarmak.org/melas.htm). Κάτω από την επιγραφή «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ: ΗΡΩΑΣ ΠΡΟΚΑΤ» οι Βούλγαροι προσπαθούν να δυσφημήσουν τον ήρωα, μεταχειριζόμενοι έντεχνα κόλπα προπαγάνδας, χρήση της αρχής της μισής αλήθειας και προπάντων πλήρη διαστροφή των γεγονότων. Κάτω από την κλασική φωτογραφία του Παύλου με το απαράμιλλο λεβέντικο ύφος, όπου εμφανίζεται ενδεδυμένος με τον ντουλαμά, οι Βούλγαροι γράφουν: «Ο Παύλος Μελάς προσπαθεί να μιμηθεί το αγέρωχο βλέμμα των βουλγάρων ηγετών του VMR, Γκότσε Ντέλτσεφ, Κρίστε Μίσιρκοφ, και Τοντόρ Αλεξαντρόφ». Θα μου πεις δεν τα περίμενες αυτά; Ασφαλώς και τα περίμενα, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα ‘ρχότανε κάποια αποφράδα μέρα που ο Ελληνισμός θα αδιαφορούσε πλήρως γι’ αυτά που χύσανε το αίμα τους οι πατεράδες τους. Εξαπατήθηκα γιατί δεν έλαβα υπόψη μου ότι η διαφθορά στη χώρα μου δεν είναι μόνο στην κεφαλή, αλλά και μέχρι τα νύχια των ποδιών.
Οι Βούλγαροι λοιπόν θα συνεχίσουν μόνοι τους να μονοπωλούν οτιδήποτε περί τη Μακεδονία στο ίντερνετ και από πλευράς Ελλάδος άκρα σιωπή, ακόμα και από τους Μακεδόνες. Επειδή όμως πάντα υπάρχει στον Ελληνισμό και ο Εφιάλτης, ψάξαμε να βρούμε γιατί το βουλγαρικό site, είναι γραμμένο και σε άψογα ελληνικά. Διαπιστώσαμε ότι ο γράφων είναι Έλληνας. Άραγε η ΕΥΠ αλλά και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρούν εαυτές αναρμόδιες; Δε θα κάνω έκκληση για απάντηση στη βουλγαρική προπαγάνδα, γιατί ξέρω πιο θα είναι ο αποτέλεσμα.
Όταν όμως το πράγμα θα φθάσει στο απροχώρητο, τότε θα δείτε τους λαϊκιστές να κόπτονται για τη Μακεδονία. Αυτήν τη Μακεδονία, την ιερή γη των Ελλήνων, που αν είχε φωνή θα κραύγαζε: «Διεμερίσαντο τα… μέλη μου εαυτοίς και επί της τύχης μου έβαλον κλήρον».


Σχολιάστε εδώ