Απόπειρα αποκλεισμού των σωματείων των ιδιωτικών ΜΜΕ

Στα χαρακώματα βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα των τεχνικών της τηλεόρασης, μετά την απαίτηση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ να πληρώσουν τα σωματεία τεχνικών της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης συνδρομές που αγγίζουν τα 108.000 ευρώ συνολικά, για να μην αποκλειστούν από το συνέδριο της ομοσπονδίας.
Το θέμα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα μετά το εξώδικο της ΕΤΕΡ προς το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ και όσο πλησιάζει το συνέδριο, που θα γίνει στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, τα αίματα όλο και ανάβουν. Οι τεχνικοί της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης κατηγορούν ευθέως την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ (συνεργασία επίσημης ΠΑΣΚΕ με ΔΑΚΕ) ότι δεν θέλει τους τεχνικούς στην Ομοσπονδία. Σε ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ σημειώνεται ότι η ενέργεια των Κοντιζά – Μητρόπουλου είναι παράνομη και αντικαταστατική, με το σκεπτικό ότι υπηρετεί «συνδικαλιστικές και παραταξιακές σκοπιμότητες».
Σε σύνολο 147 συνέδρων που λαμβάνουν μέρος στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ οι εκπρόσωποι των σωματείων των τεχνικών ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών είναι 83, οπότε γίνεται φανερό το παιχνίδι που παίζεται.
Στο μεταξύ οι τεχνικοί δηλώνουν πως θα πάνε στο συνέδριο και η μάχη θα δοθεί
εκεί! Μέλη της ΠΑΣΚΕ στην ΕΡΤ έχουν ζητήσει ευθεία παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για να αποσύρει η ΠΑΣΚΕ την υποστήριξή της στο προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Σε ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστική ΠΟΣΠΕΡΤ» σημειώνεται ότι «ο μόνος λόγος που οι κύριοι αυτοί παραβιάζουν ασύστολα απόφαση συνεδρίου και προσπαθούν να μετατρέψουν την Ομοσπονδία σ’ ένα μικρό μαγαζάκι της ΕΡΤ, απομονωμένο από το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ότι νιώθουν πως κινδυνεύει η καρέκλα τους».
Η παράταξη καταγγέλλει «την πρακτική του προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ» και ζητά να τοποθετηθεί επ’ αυτής η ΓΣΕΕ.


Σχολιάστε εδώ