Αγνόησε έγγραφη καταγγελία που του διαβίβασε ο υπουργός!

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Ν. Βανδώρος, μεταξύ άλλων, σημειώνει:
«Επίκουρος καθηγητής προαλειφόμενος για τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή
• Με πιέζει ποικιλοτρόπως, για λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει, ο ίδιος και μέσω συναδέλφου του επίκουρου καθηγητή, να αποσύρω την αίτησή μου για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.
• Μην πετυχαίνοντας τον σκοπό του, κωλυσιεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης της αίτησής μου για διδακτορική διατριβή.
• Ύστερα από διαμαρτυρία μου για τη στάση του αυτή, ανακαλεί χωρίς αιτιολόγηση – και μετά από 10 μήνες από την αίτησή μου- προηγούμενη θετική εισήγησή του, η οποία ήταν άκρως αιτιολογημένη.
• Υποχρεώνει, άγνωστο πώς, τα υπόλοιπα δύο μέλη της Επιτροπής, να δηλώσουν και αυτά παραίτηση χωρίς αιτιολόγηση – ένα από τα δύο μέλη είχε συνυπογράψει μάλιστα την αρχική θετική αιτιολογημένη εισήγηση – με σκοπό να με «εκδιώξει».
• Παρακάμπτει τον διευθυντή του Τομέα και απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης της Σχολής.
• Εκ των πραγμάτων αναγκαζόμενος από μερίδα καθηγητών ότι πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς η άρνησή του (Πρακτικό Συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης της Σχολής), χρησιμοποιεί ως αιτιολόγηση την αοριστόλογη και γενικόλογη φράση «προσωπικοί λόγοι» (που αν μη τι άλλο, δείχνει και έλλειψη θάρρους εκ μέρους του επίκουρου καθηγητή)!
• Υποχρεώνει, άγνωστο πώς και για ακόμη μια φορά, τα υπόλοιπα δύο μέλη της Επιτροπής, να εμμείνουν στην άρνησή τους, με την αιτιολογία φόρτος εργασίας!
• Αλλοιώνει –επιεικής χαρακτηρισμός– έγγραφο της Σχολής, προσθέτοντας τις φράσεις «για προσωπικούς λόγους» και «λόγω φόρτου εργασίας».
Αντί για τη χορήγηση της αρνητικής εισήγησης του επίκουρου καθηγητή, ρίχνουν στις ελληνικές καλένδες τις αιτήσεις μου, ως έχων έννομο συμφέρον, ακόμη και τη σχετική εισαγγελική παραγγελία και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της παρασκηνιακής αθλιότητας, που εν τω μεταξύ έχει πετύχει ο περί ου ο λόγος επίκουρος καθηγητής.
Οι πάντες υποκύπτουν στον ανεκδιήγητο επίκουρο καθηγητή, αποδεχόμενοι το μοναδικό πρόσχημα του «προσωπικοί λόγοι» έναντι της αιτιολογημένης αρχικής θετικής εισήγησης τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων μελών».
Όλα αυτά βέβαια είναι σε γνώση του κ. πρύτανη, ο οποίος… περί άλλων τυρβάζει. Άλλωστε από τον Αύγουστο το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε την επιστολή στον κ. Μουντζούρη, ο οποίος αν και έχουν περάσει 7 μήνες αποφεύγει να απαντήσει. Τι να πει άλλωστε; Αφού δεν είναι αμέτοχος για τα συμβαίνοντα στο ΕΜΠ…


Σχολιάστε εδώ