άλλες τυπολογίες

• Σε μεγάλη αγορά αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται πλέον οι συμφωνίες των τηλεοπτικών σταθμών για πακέτα κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Η ενέργεια του ΑΝΤ1 να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της Dream Works/Paramount για τους κινηματογραφικούς τίτλους που έως τώρα κατείχε το Star δείχνει την τάση στην ελληνική τηλεοπτική αγορά. Τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα τα έχει το Star, το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει τις ισχυρότερες συμφωνίες. Ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια με τη Village Roadshow για τις ταινίες πρώτης προβολής, όπως επίσης και το συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας του με τη Warner Bros, η οποία του παρέχει εκτός από ταινίες και ξένες σειρές. Το Star έχει επίσης δικαιώματα από Metro Goldwyn Mayer, Universal και τις σειρές της Paramount. Ο ΑΝΤ1 για την εξασφάλιση ξένων σειρών απευθύνεται στη FOX. To Mega διατηρεί ακόμη συμβόλαια συνεργασίας με ξένους οίκους δικαιωμάτων, όπως με τους Colgems, ODEON, Audiovisual, Procter and Gamble, Erler Film Sanayi. Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά είναι της Disney με την ΕΡΤ, τριετούς διάρκειας.
• Υποχρεωτική από τις 24 Σεπτεμβρίου 2008 η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΙΤΗΣΣΕ. Η ισχύς της, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού εργασίας Σοφίας Καλαντζάκου, αρχίζει από τις 2 Οκτωβρίου 2008.
• Συνένωση δυνάμεων γύρω από την Εκτυπωτική Αττικής. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέβηκε στα 3.069.000 ευρώ, μέσω της εισφοράς ποσού 2.546.000 ευρώ από την Εκτυπωτική Αττικής και ποσού 523.000 ευρώ από την ατομική επιχείρηση του Αναστασίου Σπηλιώτη. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν ο Θανάσης (Λάλας) Κυριακόπουλος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Μιχάλης Σπηλιώτης ως αντιπρόεδρος και οι Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Νίκος Πανόπουλος, Αναστάσιος Σπηλιώτης και Λέανδρος Κοντογούρης ως μέλη.

• Η διαφήμιση έως τώρα μπορεί να έπεσε κατά 20%, αλλά τα κρατικά κονδύλια αυξάνονται. Για τον Ιανουάριο εγκρίθηκαν διαφημιστικά προγράμματα ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για φορείς του Δημοσίου. Το μεγαλύτερο κονδύλι αφορά το υπουργείο Μεταφορών, ποσού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.
• Κατά 479.989,90 ευρώ, με την καταβολή μετρητών, αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Εμπορικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Θέαμα, «αδελφάκι» της Νέας Τηλεόρασης (Star Channel). Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 22.618.577,50 ευρώ.
• Διαβούλευση διάρκειας πέντε ημερών διεξήχθη από την ΕΡΤ για τη μίσθωση δορυφορικής χωρητικότητας με στόχο τη μεταφορά του σήματος της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ο προϋπολογισμός του έργου για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για τριετή παροχή υπηρεσίας.
• Τέλος και για το National Geographic KIDS. Αν και ήταν καλό η έκδοσή του δεν θα συνεχιστεί λόγω περικοπών. Επίσης φαίνεται να συζητείται εντός του οργανισμού το ενδεχόμενο αλλαγών στην «Εξέδρα», όπως επίσης και η είσοδος του ΔΟΛ με 40% στον Arrena.
• Στη σύσταση εταιρείας παραγωγών προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση του Alpha. Ένα από τα πιθανά ονόματα είναι το «Constantine», ενώ η έδρα της θα είναι στην Πεύκη.
• Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Mega παρουσιάζουν από τις 9 Φεβρουαρίου την έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη, δημιουργού της σειράς ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη», με τίτλο «Ένας Σύνθετος Κόσμος». Με αποστολές σε περισσότερες από εξήντα χώρες του κόσμου ο βραβευμένος δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας αποκαλύπτει στη σιωπή εικόνων που κραυγάζουν πρόσωπα και ιστορίες ακίνητες στον χρόνο.

• Νέος γύρος διαβουλεύσεων για το καθεστώς του «2%» επί του τζίρου των επιχειρήσεων Τύπου. Το καθεστώς λοιπόν βάσει του οποίου ποσοστό έως 2% διατίθεται χωρίς παραστατικά μπορεί να μην ανανεώθηκε, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, τώρα όμως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, απ’ όλες τις πλευρές. Πιθανότερο σενάριο είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 1%, που είναι και το καθεστώς που ισχύει στην τηλεόραση. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια, αν επέλθει συμφωνία.
• Μια ακόμη κίνηση του Κώστα Γιαννίκου στον χώρο του πολιτισμού. Από την περασμένη Παρασκευή το περιοδικό «Culture» του «Κόσμου του Επενδυτή» πωλείται και αυτόνομα, συνοδευόμενο βέβαια από τρία DVD. Με την κίνηση αυτή ενισχύει τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στον χώρο του πολιτισμού, όπως το «Παλλάς» και τα υπόλοιπα θέατρα της Ελληνικής Θεαμάτων, όπως κάνει και με τις εκδόσεις του «Διφώνου», του ιστορικού «Ποπ και Ροκ» και του «Oasis».
• Πρώτος με 11,9% ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ την περίοδο 27.10.2008 – 1.2.2009, έναντι 11,4% το διάστημα 21.7 – 26.10.2008. Δεύτερος ο Ρυθμός με 9,1% και τρίτος ο Kiss FM με 8,2% έναντι 8,1% του Λάμψη (8,8%). Στο 8% ο NovaΣπορ FM (8,6%) και ακολουθεί με 7,4% η ΕΡΑ ΣΠΟΡ (7,7%). Με 7,2% ο Μελωδία (7,1%) και με 7% ο Δίεση (6,3%), ιδιαίτερα ανεβασμένος. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Derti με 6,7% (7,4%), με 6,6% ο DJ (6,1%) και ο RED με 6,5% (6,1%). Στους ενημερωτικούς ο REAL έχει 5,5% (4,4%), ο ΑΝΤ1 4,7% (%%), ο Alpha 3,4% (3,3%), ο City 2,3% (1,4%), ο Sentra 2,1% και ο Arrena 1%.
• Ένας από τους πλέον γνωστούς και καταξιωμένους φωτορεπόρτερ του αθλητικού ρεπορτάζ, ο Νίκος Φλώρος, έχασε τη μάχη της ζωής προχθές «χτυπημένος» από την επάρατο. Ο Ν. Φλώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και βρισκόταν για περισσότερα από 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή του αθλητικού ρεπορτάζ. Η κηδεία του επρόκειτο να γίνει χθες στο κοιμητήριο Βύρωνα.

• Σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών, χωρίς δικαίωμα αναστολής, καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Π. Καραγιάννης ΑΕ από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που δίκασε κατ’ έφεσιν, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους συντάκτες της εφημερίδας «Η Απόφαση».
Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν 28 συνάδελφοι, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στ. Καγιαλές και ως μάρτυρες υπέρ των συναδέλφων παρέστησαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης και το μέλος του ΔΣ Χρήστος Κυρίτσης. Η Ένωση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε διαβήματα προς την κυβέρνηση, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά να έχει και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Η ΕΣΗΕΑ ζητεί επίσης την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά για τον περιφερειακό Τύπο.
• Με απώλειες στην ακοή του νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Θόδωρος Παναγιωτίδης, εργαζόμενος στο Alter. Τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στον σβέρκο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά.
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Ευάγγ. Αντώναρου πως δεν γνωρίζει το περιστατικό, προαναγγέλλοντας στη συνέχεια έρευνα για όσα συνέβησαν.

• Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία βράβευσε για το 2008 τους παρακάτω συναδέλφους: Στον δημοσιογράφο Θοδωρή Πυλιώτη, από την ακριτική Χίο, απονεμήθηκε το βραβείο «Σπύρος Φαναριώτης», στον δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ Δημήτρη Ράντο το βραβείο «Οδυσσέας Ζούλας», στον δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ Λουκά Δημάκα το βραβείο «Γιάννης Διακογιάννης». Στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης Μιχάλη Στρατάκη και Άγγελο Κολοκοτρώνη εξ ημισείας το βραβείο «Αντώνης Κορόβηλας» και στον δημοσιογράφο Θανάση Σαμαρά από τη Θεσσαλία το βραβείο «Θωμάς Μιχαλάκος».

• Φυλάκιση 1 έτους για τον Λάκη Λαζόπουλο και ποσό 6 εκατ. ευρώ για εκείνον και τους συνεργάτες του, ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αγωγή που κατέθεσε, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής». Αφορμή ένα βίντεο στην εκπομπή «Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ» στην οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανιζόταν με χιτλερικό μουστάκι. Αντιθέτως στον Alpha, από τον οποίο ο Γ. Καρατζαφέρης φιλοξενείται συχνά, περιορίστηκε στην αποστολή εξώδικου, δηλώνοντας πως θα καταθέσει αγωγή στην περίπτωση που η σάτιρα του Λ. Λαζόπουλου συνεχιστεί. Ο δημιουργός δήλωσε στον Σκάι «ότι δεν είναι τυχαία αυτή η αγωγή» αλλά αντιθέτως «είναι ο Δούρειος Ίππος αγωγών που πρόκειται να επακολουθήσουν». Σημείωσε πως θα συνεχίσει να κάνει κριτική στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
• Hμερίδα με τίτλο Social Media & Επικοινωνία πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Επικοινωνίας την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 στο Μουσείο Μπενάκη. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της ad hoc έρευνας που διεξήγαγε το ΙΕΠ σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την MRB Hellas, για τα social media στην Ελλάδα, καθώς και άλλα στοιχεία ερευνών για τη χρήση των social media στον ελλαδικό και τον διεθνή χώρο.
• Ένα νέο blog στην αγγλική γλώσσα που σχολιάζει σε καθημερινή βάση πολιτικά πράγματα της χώρας μας και απευθύνεται σε Έλληνες του εξωτερικού και τα παιδιά τους, λειτούργησε πρόσφατα. Πρόκειται για το GREEKPOLITACALISSUES και μπορεί να το δει κανείς στο greekpoliticalissues.blogspot.com. Όσοι πιστοί, λοιπόν, σερφάρετε…

• «Εγώ αυτήν θα την τελειώσω»…
Και την «τελείωσε»!
«Επικοινωνιολόγος», και σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας στον Δήμο Αμαρουσίου ανάγκασε σε παραίτηση από τη θέση της υπεύθυνης Τύπου του δήμου τη γνωστή δημοσιογράφο Τζένη Βασιλούνη επειδή τόλμησε να υψώσει τη φωνή της στην άκρως υβριστική και ισοπεδωτική (κατ’ εξακολούθηση) συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου που λύνει και δένει μέσα στον δήμο!
Να σημειώσουμε ότι η συνάδελφος αγωνίστηκε στο πλευρό του δημάρχου Γ. Πατούλη ως υποψήφια του συνδυασμού του «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη».


Σχολιάστε εδώ