άλλα αθλητικά

«Μήλον της Έριδος» φαίνεται να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, όχι για το ελληνικό, αλλά και για το- κατά πολύ- ανώτερο ισπανικό Πρωτάθλημα. Ανεξαρτήτως του αν θα μείνει ή όχι στους «ερυθρόλευκους» και τη νέα περίοδο, ο Ισπανός τεχνικός είναι λογικό να έχει γίνει περιζήτητος, διότι είναι εξαιρετικός τεχνικός ενώ μετράει πολύ και η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον δεύτερο, στο Πρωτάθλημα.
Η περίπτωση Βαλβέρδε καταδεικνύει πώς πρέπει να κινούνται οι ομάδες στην πρόσληψη ενός προπονητή αφού πρέπει να προσλαμβάνουν κανονικούς προπονητές και όχι μαθητευόμενους, όπως πολλές φορές- κατά το παρελθόν- έχει κάνει και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια, βρήκαν ύστερα από πολλές προσπάθειες προπονητή, αλλά δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να τον κρατήσουν…
Αυτό που έκανε παλαιότερα ο Ολυμπιακός με τους προπονητές, το κάνει τώρα η ΑΕΚ με τους προέδρους. Μια ΑΕΚ που ταλανίζεται διοικητικά χωρίς ισχυρό ιδιοκτήτη και ισχυρό πρόεδρο, αλλά ούτε και με έναν πρόεδρο- προσωπικότητα, όπως αναμφισβήτητα ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τη διοίκηση που άσκησε, κατά την τετράχρονη παραμονή του, στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Μια ΑΕΚ, η οποία δεν μπορεί να ταλανίζεται έτσι και αυτό το οποίο αναμένεται, ειδικά μετά την αγωνιστική της ανάκαμψη, είναι η έλευση σε αυτήν ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα, ο οποίος στην περίπτωση της ΑΕΚ έχει όνομα και λέγεται Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί και πάλι με τα διοικητικά θέματα της ΑΕΚ μετά το τέλος της φετινής σεζόν.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν και τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη να είναι έτοιμος να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο κ. Ρέστης σύμφωνα με το περιβάλλον του, πρόκειται να αγοράσει ποσοστό των μετοχών μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο ήδη συνεργάζεται και ετοιμάζεται να συνεργαστεί και στην «Ένωση». Για την εμπλοκή του κ. Ρέστη στην ΑΕΚ έχουμε γράψει εδώ και καιρό, διότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θεωρείται δεδομένη κι εκείνο που αναμένεται είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τον οποίο πολλοί περιμένουν στην ΑΕΚ ως «Μεσσία», στην κατάσταση όπου βρίσκεται, από διοικητικής πλευράς, η ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ