Υπεύθυνη αντιπολίτευση και πατριωτισμός

Δύο έννοιες απλές όσο και δυνατές, οι οποίες θα ‘πρεπε να είναι και αυτονόητες. Είναι;

Το να ενδιαφέρεται η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, όχι για το συμφέρον της χώρας και του λαού αλλά για το κομματικό συμφέρον, τις περισσότερες φορές μάλιστα το στενό κομματικό συμφέρον, δεν είναι υπεύθυνη στάση. Άλλωστε αυτός είναι κι ένας σοβαρός λόγος, έστω και υποσυνείδητα, που οι πολιτικοί εμφανίζονται τόσο απαξιωμένοι από την κοινή γνώμη. Από τη στιγμή λοιπόν που κατά την αντιπολίτευση δεν προέχει το δημόσιο συμφέρον, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι η έλλειψη πατριωτισμού!

Η έλλειψη αυτή πατριωτισμού χρεώνεται σε όλη την αντιπολίτευση; Η απάντηση είναι αβίαστα «ναι»! Αν κάποιο αντιπολιτευόμενο κόμμα διαφωνεί, ας μας αποδείξει το αντίθετο.

Ενδέχεται να διαμαρτυρηθεί ο ΛΑΟΣ, ότι ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και προ πάντων ότι ο πατριωτισμός του διακηρύσσεται με κάθε ευκαιρία, μέχρι του σημείου που μερικοί μπορεί να τον χαρακτηρίσουν ακόμη και πατριδοκάπηλο. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, ας εξετάσουμε αυτά που ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης λέει ότι τυχόν συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο μείγμα, το οποίο θα επιφέρει μεγάλη ζημιά στη χώρα και στον λαό.

Άρα τι πρέπει να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει κάτι τέτοιο και αγαπά την πατρίδα και τον λαό της; Να μη δώσει την ευκαιρία να συμβεί μια τέτοια συνεργασία! Πώς θα αποφευχθεί μια τέτοια συνεργασία; Απλώς με το να μην έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές!

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Απλώς με το να έρθει πάλι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να έρθει άλλο κόμμα πρώτο! Αν λοιπόν το καλό της πατρίδας, έστω και αποφεύγοντας το χειρότερο, είναι να έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, τότε ο ΛΑΟΣ δεν θα ‘πρεπε να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, έστω κι αν πιστεύει ότι έχει δίκιο!

Θα πρέπει να πάψει να ανταγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ, που είναι δεδομένο ότι σκέφτεται και ενεργεί μόνο μικροκομματικά. Μάλιστα, σε μια έξαρση πατριωτισμού, με τα πιο πάνω δεδομένα θα μπορούσε να φθάσει μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι δεν κατέρχεται ως κόμμα στις επόμενες εκλογές και να προτρέψει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ΝΔ για το καλό της Ελλάδος! Έτσι θα αποδείξει, στην πράξη πλέον, τον πατριωτισμό του και να είναι βέβαιο ότι τούτο θα εκτιμηθεί τα μέγιστα, τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από τον Κώστα Καραμανλή και θα ανοιχθούν νέοι δρόμοι για όλους!

Νίκος Αναγνωστάτος
Κηφισιά


Σχολιάστε εδώ