Τι σημαίνει η σιωπή του υπουργού Άμυνας για τις διαρροές απόρρητων μυστικών;

Με το θέμα της «διαρροής» είχαν ασχοληθεί παλαιότερα οι εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Παρασκήνιο», χωρίς όμως να πυροδοτήσει τη φυσιολογική και προβλεπόμενη δικαστική και υπηρεσιακή έρευνα.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, το δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» για το επίμαχο θέμα «λογοκρίθηκε» και δεν μπήκε στις ηλεκτρονικές σελίδες των επιτελείων του Πενταγώνου και των μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών.

Επειδή πιστεύουμε ότι η τέχνη της σιωπής είναι έξω από τον φυσικό χαρακτήρα του υπουργού Άμυνας, θα πρέπει να ζητήσετε να γίνει έρευνα σε υπηρεσιακό επίπεδο. Διαβάσαμε με προσοχή τις προσεκτικά διατυπωμένες επιστολές του πρώην Υπαρχηγού του ΑΤΑ αντιπτέραρχου Γ. Νταβρή που έστειλε στον πρωθυπουργό και σ’ εσάς και ασφαλώς έχετε ενημερωθεί για το υπηρεσιακό του παρελθόν.

Δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ανικανότητας, ιδιοτέλειας ή εμπάθειας. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Αλήθεια, δεν σας προβλημάτισε, κύριε Μεϊμαράκη, η εισήγηση για την αποστρατεία του Υπαρχηγού ΑΤΑ και του Επιτελάρχη ΑΤΚ, όταν καταγράφηκαν ενυπόγραφα οι πρώτες αντιρρήσεις και καταγγελίες; Δεν σας προβληματίζει η σιωπή των γνωστών αντιπολιτευόμενων στρατιωτικών σχολιαστών, που συνήθως «κρώζουν» για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, αλλά και τα όμοια άλλων εφημερίδων;

Κύριε υπουργέ, ψάξτε σε βάθος. Κάποιοι σας ενημερώνουν επιλεκτικά και σφαιρικά, εξυπηρετώντας πιθανότατα τα γνωστά ισχυρά συμφέροντα που υπάρχουν διαχρονικά στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και που θέλουν την αμυντική μηχανή της πατρίδας μας «εκτυπωτή» εξοπλιστικών συμβολαίων.


Σχολιάστε εδώ