στα ενδότερα των ομάδων

• Πού είναι ο Ριβάλντο, οέο; Λόξυγγα θα έχει τις τελευταίες ημέρες ο Βραζιλιάνος, διότι μνημονεύεται σε πολλές συζητήσεις τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Ολυμπιακό.

• Απόλυτα φυσιολογικές οι αναφορές στον «Ρίμπο». Ήταν ο πρωταγωνιστής του περσινού ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων κι εκείνος που αποτέλεσε για πολλές εβδομάδες τον πρωταγωνιστή όλων των σχολίων με τη συμπεριφορά του.

• Έμαθα ότι κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ έψαχναν τρόπο να φτιάξουν «χορογραφία» στις εξέδρες με κεντρικό πρόσωπο τον Βραζιλιάνο. Αλλά μέχρι την ώρα που παρέδιδα τη στήλη δεν μπόρεσα να μάθω εάν τα κατάφεραν.

• Στον Πειραιά, πάντως, έλεγαν ότι ήθελαν και τον Ριβάλντο στην ΑΕΚ για να πάρουν εκδίκηση απ’ όλους όσοι τους διέσυραν τον περασμένο Μάρτιο. Θέλουν, μάλιστα, να αφιερώσουν τη νίκη στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς.

• Η «Ένωση», πάντως, παίζει πολλά στο ντέρμπι. Το έχει αντιληφθεί ο Μπάγεβιτς και γι’ αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα αγχωμένος τις τελευταίες ημέρες.

• Όπως έλεγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, πρώτη φορά τον βλέπουν τόσο πιεσμένο από την ημέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ, αλλά επισημαίνουν ότι προσπαθεί με τη συμπεριφορά του να περάσει στους παίκτες ότι «είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα», για να μην τους φορτώσει κι αυτούς με το άγχος του.

• Βγήκε ο Πατέρας και ξεκαθάρισε στον κόσμο ότι στηρίζει τον Αντωνίου. Αιφνιδιάστηκαν πολλοί επειδή θεωρούσαν ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είχε πέσει σε δυσμένεια για τις αποτυχημένες κινήσεις του.

• Όσοι, όμως, γνωρίζουν ισορροπίες μέσα στο πολυμετοχικό σχήμα, καταλαβαίνουν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή επιβαλλόταν η στήριξη στον Αντωνίου. Κυρίως επειδή αποτελεί επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη και αν απέσυραν οι άλλοι μέτοχοι την εμπιστοσύνη τους στον τεχνικό διευθυντή, ο κόσμος θα στρεφόταν εξ ολοκλήρου στον Τζίγγερ.

• Τρελάθηκαν ο Ντονάτο και ο Μαζίνιο με τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Άρη. Ήταν το πρώτο πράγμα που διαπίστωσαν και δικαιώθηκαν στις επισημάνσεις τους, καθώς οι «κίτρινοι» έδειξαν πιο κουρασμένοι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αν και οι τελευταίοι αγωνίστηκαν πριν από τέσσερις μέρες με αριθμητικό μειονέκτημα κι, όμως, έδειξαν φρεσκάδα στην παράταση του ντέρμπι, για το Κύπελλο.

• Οι καταγγελίες του Πέτρου Θεοδωρίδη περί… δανεικών ανάμεσα στις ομάδες από την προηγούμενη εβδομάδα ήχησαν άσχημα στα αυτιά πολλών παραγόντων. Τόσο στις εμπλεκόμενες ομάδες, τις οποίες «φωτογράφιζε» ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, όσο κι εκείνους που κατέχουν πόστα στους ποδοσφαιρικούς φορείς.

• Η απορία γιατί δεν τα έλεγε πριν από τους αγώνες, ασφαλώς και δεν αποτελεί απάντηση σε όσα υποστήριξε ο Θεοδωρίδης. Αλλά από την άλλη πλευρά, η φήμη για κάποια αποτελέσματα είχε κάνει από τις αρχές της εβδομάδας τον γύρο της χώρας και σε ορισμένα ματς παίχθηκαν πολλά λεφτά.

• Οπότε θεωρείται απίθανο να μην είχαν ακούσει οι αρμόδιοι νωρίτερα όσα κατήγγειλε, εκ των υστέρων, το αφεντικό του Πανσερραϊκού. Προφανώς, όμως, δεν ήθελαν να δώσουν βάση σε φήμες.

• Μέσα σε μία εβδομάδα ο Φερνάντο Σάντος ανέτρεψε πλήρως την εικόνα που είχαν σχηματίσει γι’ αυτόν στην Τούμπα από τις απανωτές ήττες στα ντέρμπι μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ο Πορτογάλος έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού και πλέον όλα τα προγνωστικά τον θέλουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν.

• Μέχρι και ο Μπακαγιόκο το αντιλήφθηκε και ετοιμάζεται πλέον να ζητήσει τη φυγή του από τον «δικέφαλο». Ξέχασε, δηλαδή, την επιθυμία του για επέκταση του συμβολαίου του και την αναπροσαρμογή των αποδοχών του, διότι αντιλήφθηκε πως από τη στιγμή που άνοιξε κόντρα με τον Σάντος δεν έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ.

• Έγινε ντόρος για τον αντικαταστάτη του Τζος Τσίλντρες στον Ολυμπιακό. Με πρώτο όνομα στις εφημερίδες τον Στεφόν Μάρμπουρι των Νιου Γιορκ Νικς.

• Όντως, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήγε να κάνει το μεγάλο μπαμ. Ήθελε τον παροπλισμένο γκαρντ, τον οποίο θυμάται από το Μουντομπάσκετ Εφήβων του 1995 όταν η φουρνιά των Παπανικολάου, Ρετζιά, Καράγκουτη διέσυρε τους πάντες και κατέκτησε το χρυσό.

• Μόνον που ο Γιαννάκης έθεσε βέτο για τον Μάρμπουρι. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον Πειραιά, ο «δράκος» φοβήθηκε ότι ο Αμερικανός με τη νοοτροπία του σταρ θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στα αποδυτήρια και θα πρόσφερε ελάχιστα.

• Εδώ που τα λέμε, μόνον άδικο δεν έχει ο Γιαννάκης. Διότι ο Μάρμπουρι, που κινείται με ιδιωτικό λίαρ τζετ, θα ερχόταν απλά για τρεις μήνες, καθώς στις προθέσεις του είναι η αλλαγή ομάδας το καλοκαίρι, αλλά με τους δικούς του όρους και τις απολαβές που θεωρεί εκείνος ότι αξίζει.

• Αντίθετα, ο Πάργκο θεωρείται παίκτης, που πάνω από τον εαυτό του είναι οι ανάγκες της ομάδας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκαθάρισε από την αρχή ο Γιαννάκης ότι ήθελε παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία, για να μη χρειαστεί διάστημα προσαρμογής ο νέος ξένος.

• Την προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη σεζόν στη Β΄ Εθνική κάνουν ήδη στη Φυλή. Οι άνθρωποι του Θρασύβουλου έχουν αντιληφθεί ότι δεν προλαβαίνουν το «τρένο» της παραμονής και από ‘δώ και πέρα στοχεύουν σε ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού, ώστε να μείνουν μόνον οι παίκτες, οι οποίοι θα βάλουν τους «πράσινους» σε ρόλο οδηγού στην κούρσα της Β΄ Εθνικής.

• Όσο για τον προπονητή, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι θέλουν την παραμονή του Σάκη Τσιώλη επειδή θέλουν να του δώσουν την ευκαιρία να επαναφέρει την ομάδα στα «σαλόνια» και διότι θεωρούν ότι μπορεί να τα καταφέρει όπως την προηγούμενη σεζόν.

• Υπάρχει, όμως, και η άλλη άποψη, για αντικατάσταση του Τσιώλη με κάποιον προπονητή, ο οποίος θα έχει μικρότερο κασέ, αλλά θα διαθέτει τις δυνατότητες να καταστήσει τον Θρασύβουλο πρωταγωνιστή. Μία από τις σκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα αφορούσαν στον Παναγιώτη Τζαναβάρα, τον υπηρεσιακό προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, την προηγούμενη περίοδο.


Σχολιάστε εδώ