Σημαντικό «εύρημα» για τους τρομοκράτες έχει η Αστυνομία

Οι έρευνες που έγιναν αμέσως μετά το δολοφονικό κτύπημα κατά του αστυνομικού στο υπουργείο Πολιτισμού, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους στα Εξάρχεια, οδήγησαν σε κάποιο πολύ σημαντικό εύρημα-κλειδί που πιθανότατα να οδηγεί στα ίχνη των τρομοκρατών. Το τι είναι αυτό το εύρημα η Αστυνομία το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Υπάρχει πάντως μεγάλη αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα.

Να θυμίσουμε ότι ο Επαναστατικός Αγώνας εμφανίσθηκε με χτύπημα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 5 Σεπτεμβρίου 2003 την ημέρα που απολογούνταν εκεί στην πρώτη δίκη τα μέλη της 17Ν!

Τελευταία ενέργειά του η επίθεση εναντίον των αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής (5ης Ιανουαρίου), στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, που είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 21χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη. Τόσο το κτύπημα κατά της κλούβας των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη, όσο και η επίθεση κατά των αστυνομικών στο υπουργείο Πολιτισμού έδειξαν ερασιτεχνισμό…

Στο πρώτο κείμενό τους, με το οποίο επιχείρησαν να εδραιώσουν τη θέση τους στη «μετά 17Ν εποχή», στάλθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2004, έπειτα από τοποθέτηση ατελούς εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα της Citibank, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της οδού Κ. Παλαμά, στο ρεύμα προς Κηφισιά. Αυτό το κείμενο δεν έφερε τον τίτλο «προκήρυξη», όπως έκανε η 17Ν, αλλά «ανακοίνωση». Είναι η οργάνωση που στις 30 Μαΐου 2006 πυροδότησε με τηλεχειριστήριο βόμβα με στόχο τον Γ. Βουλγαράκη, στον Λυκαβηττό.

Όλες οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για αδίστακτους «τρελαμένους» τύπους, που «βαράνε όπου να ʼναι» και δίνουν την εικόνα και την αίσθηση του παρανοϊκού, δηλαδή δεν έχουν σχέση με ανθρώπους σαν τον Δ. Κουφοντίνα, που λειτουργούσε υπό την ιδιότυπη λογική της τρομοκρατίας.

Οι συγκεκριμένοι δείχνουν να μην έχουν καμιά λογική. Άλλωστε οι 27 πυροβολισμοί που έριξαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που ήταν σκοπιά στον χώρο του υπουργείου Πολιτισμού υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη διαπίστωση ότι «θέλουν νεκρούς». Στόχος της ΕΛΑΣ είναι να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει πριν επιχειρήσουν οτιδήποτε άλλο…


Σχολιάστε εδώ