Πού το πάει ο Καραμανλής ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ

Αν και στο ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει «προεκλογικός συναγερμός», ωστόσο στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου γίνονται «δεύτερες σκέψεις» και νέες προσεγγίσεις για το κατά πόσο ο Κ. Καραμανλής θα πάρει το ρίσκο να πάει για εκλογές την άνοιξη ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρακάμπτουν μεν τις διάφορες διαψεύσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο αξιολογούν πολύ συστηματικά και σοβαρά τις κινήσεις του Κώστα Καραμανλή και την ατζέντα που επιχειρεί να δημιουργήσει.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», υπογράμμιζε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, εξηγώντας πως «επειδή ακόμα και ένα τυχαίο γεγονός ή μια απρόβλεπτη εξέλιξη μπορεί να φέρει πρόωρες κάλπες, γι’ αυτό τρέχουμε από τώρα ώστε να είμαστε έτοιμοι τουλάχιστον για τα βασικά, αν προκύψει ανάγκη».

Μια παράμετρος που μελετάται σοβαρά από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου είναι αυτό που η ίδια η κυβέρνηση ονομάζει «φιλολαϊκή στροφή», δηλαδή κάποιες παροχές και αναθεωρήσεις της ακολουθούμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

«Μας υποψιάζει βέβαια αυτή η ονομαζόμενη φιλολαϊκή στροφή», υπογραμμίζει συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο προσθέτει πως «αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα». Δηλαδή, όπως εξηγεί, «αυτή η στροφή μπορεί να μη σημαίνει πρόωρες εκλογές σύντομα, αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή να συμμαζέψει όπως μπορεί τα του οίκου του, να συσπειρώσει δηλαδή τους οπαδούς και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και να περιορίσει την αιμορραγία της ΝΔ».

Όμως έτσι κι αλλιώς υπάρχουν μπροστά οι ευρωεκλογές, στις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δώσει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη «ξεσκονίζουν» βιογραφικά πιθανών υποψήφιων βουλευτών, αλλά και ευρωβουλευτών, υπό την υψηλή εποπτεία των Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππα, Ρ. Βάρτζελη και Ν. Αθανασάκη.


Σχολιάστε εδώ