Πανελλαδικό ραδιόφωνο στήνει η Βουλή

Συχνότητες για ολόκληρη την Ελλάδα ζητά η Βουλή για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού της σταθμού. Η συνάντηση την περασμένη Τετάρτη του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και στελέχη της Αρχής, καθώς και με εκπρόσωπο της ΕΕΤΤ, είχε ως αντικείμενο την ανεύρεση λύσης για τις συχνότητες της τηλεόρασης και για το ραδιόφωνο. Για το κανάλι της Βουλής ο Δ. Σιούφας ζήτησε περισσότερες συχνότητες τόσο για την Αθήνα όσο και για την υπόλοιπη χώρα. Συχνότητες που δεσμεύτηκε πως θα παραχωρήσει η ΕΕΤΤ με βάση τον χάρτη συχνοτήτων. Τον έλεγχό τους τον έχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και εκτιμάται ότι δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούν για όλη τη χώρα. Εξαίρεση η Αττική, όπου οι συχνότητες είναι περιορισμένες, ενώ επιπλέον προβλήματα δημιουργεί η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Για το ραδιόφωνο η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, καθώς δεν εκδόθηκε ακόμη ο χάρτης ραδιοφωνικών συχνοτήτων για ολόκληρη τη χώρα. Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε πως η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αυτόν τον μήνα, ώστε να μπορέσει το ραδιόφωνο της Βουλής να αποκτήσει συχνότητες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πρέπει να εκδοθεί και Προεδρικό Διάταγμα καθώς η λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας δεν προβλέπεται. Άρα ή θα δοθούν συχνότητες που ανήκουν στην ΕΡΤ ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος για να αιτιολογηθεί η πανελλαδική εμβέλεια του ραδιοφώνου της Βουλής.

Θυμίζουμε πως οι συχνότητες για τη Βουλή TV, από την ΕΡΤ (διαβάστε και στο www.typologies.gr), σε όλη την Ελλάδα, με βάση την απόφαση του Χ. Πρωτόπαπα (Ιούλιος 2003), είναι: Υμηττός 50, Αγρίνιο 33, Χορτιάτης 58, Ζάκυνθος 30, Ρογδία Ηρακλείου Κρήτης 47, Λιγγιάδες Ιωαννίνων 39, Πεταλίδι Μεσσηνίας, Κέρκυρα 25, Αργοστόλι Κεφαλονιάς 35, Κομοτηνή 25, Ρόδος 31, Μυτιλήνη 51, Ναύπλιο 33, Πάτρα 23, Σπάρτη 44, Σύρος 48, Φλώρινα 23, Μάλαξα Χανίων 41.

Ο ΣΚΑΪ TV κοντά στη SuperLeaque

Ο ΣΚΑΪ TV φαίνεται πως είναι το κανάλι που κερδίζει τη μάχη της SuperLeague. Το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΣΚΑΪ Γ. Αλαφούζου και του προέδρου της SuperLeague Κ. Πηλαδάκη όπου επήλθε προφορική συμφωνία. Ο ΣΚΑΪ θα δώσει κοντά στα 19 εκατ. ευρώ εξασφαλίζοντας για την επόμενη 3ετία τον αγώνα που θα μεταδίδεται στις 16.45΄ και τα στιγμιότυπα της Κυριακής. Απομένει η υπογραφή της συμφωνίας με τη NetMed την επόμενη βδομάδα, υπό την προϋπόθεση πως η εταιρεία θα καλύψει πλήρως την εγγυητική επιστολή, όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως θα κάνει. Τα δύο δίκτυα θα έχουν 14 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και η ΕΡΤ τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης.


Σχολιάστε εδώ