Ο ένας πάει για… στέψη, η άλλη για… επιβεβαίωση

Παρά τη διαφορά των 14 πόντων που χωρίζει τις δύο ομάδες, όμως, οι κόντρες τους χαρακτηρίζονται δικαίως «ντέρμπι» και συνήθως καθορίζουν τις εξελίξεις και στις δύο ομάδες. Μόνον που το σημερινό ματς είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν την επιβεβαίωση της επιστροφής σε τροχιά πρωταθλητισμού, έστω και αν έχει πετάξει το… πουλάκι για φέτος. Υπάρχει, όμως, το Κύπελλο και η νίκη επί του Ολυμπιακού θα αναδείξει τις δυνατότητες της «Ένωσης» και θα φέρει τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας. Κάτι που χρειάζονται ο Μπάγεβιτς και οι παίκτες, αλλά κυρίως οι μέτοχοι, που υπολογίζουν πολύ στα έσοδα από τα εισιτήρια. Σε περίπτωση ήττας, ασφαλώς, οι οπαδοί της ΑΕΚ θα παγώσουν και θα παραμείνουν στους… καναπέδες, από τους οποίους παρακολουθούν φέτος την αγαπημένη ομάδα τους και κυρίως τα κωμικοτραγικά γεγονότα στη διοικητική πυραμίδα με τις απανωτές παραιτήσεις και τα πυρά προς κάθε κατεύθυνση.

Από την άλλη πλευρά, στον Πειραιά περιμένουν το ντέρμπι για να προχωρήσουν στη… στέψη για την κατάκτηση του τίτλου. Με τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στο +12 και τον ΠΑΟΚ να επικεντρώνεται στο Κύπελλο, οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τον γύρο του θριάμβου από τον Φλεβάρη. Το κυριότερο κίνητρο για το αποψινό ντέρμπι, όμως, είναι η εκδίκηση για το περσινό βαρύ 4-0 με τα όργια του Ριβάλντο.

Αποτέλεσμα που στιγματίζει τη 12ετή κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, καθώς είναι η πιο βαριά ήττα του.


Σχολιάστε εδώ