Οι αποδοχές των στελεχών της ΕΡΤ στο μικροσκόπιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Ποταμό ερωτήσεων για τις αμοιβές των στελεχών και του προέδρου της ΕΡΤ, τη διακοπή μετάδοσης εκπομπής από την ΕΡΤ3 και τα όσα συμβαίνουν στην ERT World θέτουν με ερωτήσεις τους έξι βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ, μετά από πολύμηνη σιωπή, και ενώ τα συνδικαλιστικά του στελέχη «παίζουν μπάλα» στην ΕΡΤ, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα όσα διαδραματίζονται στην κρατική τηλεόραση με την ερώτηση και την αίτηση εγγράφων που κατέθεσαν οι Τηλέμαχος Χυτήρης, Ντίνος Ρόβλιας και Χρύσα Αράπογλου. Ο Φώτης Κουβέλης ζητάει εξηγήσεις για την εκπομπή «Υπάρχει είδηση», ο Περικλής Κοροβέσης δηλώνει πως δεν πείστηκε από την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την ΕΡΤ Sat, ενώ αναμένεται και η απάντηση για το ύψος της αποζημίωσης σε περίπτωση αποχώρησης του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου.

Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους, θεωρώντας πως με τα πέντε χρόνια νέας διακυβέρνησης οι ευθύνες του μειώνονται για τα στελέχη που επέλεξε και είναι ακόμη στην ΕΡΤ.

Πολιτικά, όμως, μάλλον είναι η ώρα της αντεπίθεσης, γι’ αυτό και επικεντρώνουν την ερώτηση γύρω από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, ρωτώντας για τις αποδοχές του, για τους ειδικούς συμβούλους, το προσωπικό ειδικών θέσεων, τις αμοιβές των γενικών διευθυντών, αλλά και εκείνες των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του συμβουλίου και στις διάφορες επιτροπές.

Ακόμη, οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να πληροφορηθούν τι πραγματικά συμβαίνει στη δορυφορική ΕΡΤ, το πλήρες οργανόγραμμα, τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και με ποιες εταιρείες από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κ.ά.


Σχολιάστε εδώ