Νέος υποψήφιος στο Μοσχάτο

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου Θανάσης Ντερέκας θα διεκδικήσει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Μοσχάτου, αφού ο «πατριάρχης» των δημάρχων Ταξιάρχης Παπαντώνης θα αποχωρήσει στο τέλος της τετραετίας, μια και μπήκε στον δήμο… νιος και γέρασε!

Ο Θ. Ντερέκας ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του χρίσματος και στη συνέχεια του δημαρχιακού θώκου του Μοσχάτου, σε καφέ της περιοχής πριν από 15 ημέρες, όταν συγκέντρωσε τους φίλους του για να τους κεράσει με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

Μεταξύ των πολλών επωνύμων που είδαμε εκεί, ξεχωρίσαμε τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Χρήστο Πρωτόπαπα, Στέφανο Τζουμάκα, Μιλένα Αποστολάκη και Κώστα Γείτονα.

Ο Θανάσης Ντερέκας που διεκδικεί πλέον και επισήμως τον Δήμο Μοσχάτου δεν είναι καινούργιος στα κοινά. Πέρα από τη μεγάλη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και από θέσεις ευθύνης, υπήρξε και πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Είχε μάλιστα κατηγορηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι κατά τη θητεία του το Ταμείο αγόρασε ομόλογα από τα οποία ζημιώθηκε 4 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελική έρευνα όμως δικαίωσε τον Θ. Ντερέκα, αφού ανακάλυψε ότι το Ταμείο κέρδισε από τα συγκεκριμένα ομόλογα 18 εκατ. ευρώ. Επιπλέον σήμερα το ΤΠΔΥ έχει αποθεματικό 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 ο κ. Ντερέκας το άφησε με 800 εκατ., ενώ το 1996 παρέλαβε το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων στα 2,5 εκατ. δρχ. (7.000 ευρώ) και το παρέδωσε στα 40.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ