Νέα γενική απεργία για το τέλος Φεβρουαρίου προγραμματίζουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Νέα γενική απεργία προγραμματίζουν προς το τέλος Φεβρουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μείωση της ανεργίας και των απολύσεων, ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συντάξεων, ενίσχυση της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων είναι μερικά από τα αιτήματα που προβάλλουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αναμένεται να ορίσουν μέσα στις επόμενες μέρες την ημερομηνία της νέας κινητοποίησής τους, που πιθανότατα θα είναι μεταξύ 20-25 Φεβρουαρίου. Τη νέα γενική απεργία στηρίζει το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτ. Παρέμβαση) που όμως διατυπώνουν διαφορετικό διεκδικητικό πλαίσιο και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Η ΠΑΣΚΕ, το ΠΑΜΕ και η Αυτ. Παρέμβαση επιτίθενται κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί και είναι από τις κύριες αιτίες της κρίσης. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως συνυπεύθυνες για την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Αυτ. Παρέμβαση, ενώ η ΔΑΚΕ αποδέχεται τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εξαγγέλλονται, υποστηρίζοντας ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της νέας γενικής απεργίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) θα καθοριστούν ο τόπος και η ώρα των συλλαλητηρίων, καθώς το ΠΑΜΕ και αυτήν τη φορά θα προχωρήσει σε ξεχωριστές εκδηλώσεις.


Σχολιάστε εδώ