ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Όπως και πέρσι και πρόπερσι, έτσι και φέτος ζήσαμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζουμε ότι κάθε χρόνο ο δήμαρχος Αθηναίων, όπως και όλοι οι δήμαρχοι, έχει το δικαίωμα να κάνει κι αυτός τον ανασχηματισμό του. Βέβαια, στην περίπτωσή του τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Κυρίως γιατί ο ανασχηματισμός περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται, εκτός από τους ίδιους… τους ενδιαφερομένους. Ποιος ασχολείται άλλωστε με το τι έκανε ή δεν έκανε ένας αντιδήμαρχος ή ένας δημοτικός σύμβουλος στον τομέα του; Θα έπρεπε, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Όμως μια και ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας και εδώ ζει και εργάζεται, διαδηλώνει και απεργεί το 50% του πληθυσμού, είπα να ασχοληθώ.

Κατ’ αρχάς έχω την υποψία ότι ο δήμαρχος, παρά τις ευαισθησίες του, μάλλον δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τις γυναίκες. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι στους 10 αντιδημάρχους έβαλε μόνο δύο γυναίκες και σε αρμοδιότητες μάλλον βοηθητικές…

Επίσης, ως γνώστης της ανθρώπινης ψυχής, φαίνεται ότι δοκίμαζει τις αντοχές των αντιδημάρχων, δίνοντάς τους αρμοδιότητες που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, αλλά ούτε και συνδέονται μεταξύ τους.

Και όποιος κακοήθης πει ότι δεν γίνεται αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τις σύγχρονες αρχές του μάνατζμεντ, τότε ας πάει να κάνει ένα ΜΒΑ… με ειδίκευση στο μάνατζμεντ με χιούμορ. Ας ρωτήσει τον Νικήτα…

Είναι πραγματικά αχτύπητη η ανάθεση στο ίδιο πρόσωπο των αρμοδιοτήτων των νεκροταφείων και του… ραδιοφώνου. Μήπως γιατί κοιτώντας από τη μία τις ακροαματικότητες του 9,84 και από την άλλη το κόστος, αναδύεται στο Γκάζι μια εικόνα νεκροταφείου;

Εξίσου δυναμική και η ανάθεση των παιδικών εξοχών σε παλιό αστυνομικό στέλεχος. Ταιριάζει με το κλίμα της εποχής.

Και το αγαπημένο μου: Όποιος φωνάξει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο «Πρόεδρε», θα αποσυντονιστεί! Σχεδόν όλα τα μέλη της πλειοψηφίας θα δηλώσουν «παρών», αφού όλοι είναι πρόεδροι κάπου και κάποιοι ριγμένοι είναι απλώς αντιπρόεδροι.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στη νέα «κυβέρνηση» του δήμου να τα πάει καλύτερα φέτος. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τρίτος χρόνος μπήκε και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τίποτα δεν έχει γίνει. Ούτε ο ΠΑΟ έχει ακόμη γήπεδο. Και απ’ όλα όσα είπαμε, Νικήτα, ξέρεις ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ