Κι άλλα μέτρα για την ενίσχυση των ΜΜΕ θα πάρει η κυβέρνηση

Συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με παράλληλη προστασία της απασχόλησης είναι το ζητούμενο αλλά και ο επιδιωκόμενος στόχος της κυβέρνησης, όπως τον περιέγραψε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης μιλώντας σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία και τα προβλήματά της. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι στη δύσκολη και σκληρή περίοδο στην οποία μπαίνουμε κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του. Το κράτος είναι παρόν, αρωγός και συμπαραστάτης, σύμμαχος του πολίτη», τόνισε ο υφυπουργός Απασχόλησης, ο οποίος πάντως επεσήμανε με έμφαση ότι απαιτείται «συλλογική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ο κ. Γ. Κοντογιάννης, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αποδεικνύει και εμπράκτως, με δράσεις και μέτρα, ότι αντιμετωπίζει τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις ως την καρδιά της ελληνικής οικονομίας που πρέπει στην παρούσα φάση να στηριχθούν ιδιαίτερα.

Ειδικότερα ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, στην οχύρωση έναντι των πολυεθνικών αλλά και στη δυνατότητα που δίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια από το ΤΕΜΠΜΕ τα οποία θα εισρεύσουν κατευθείαν στην παραγωγική τους λειτουργία και θα τονώσουν τη ρευστότητά τους.

Όσον αφορά τους εργαζομένους στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Γ. Κοντογιάννης σημείωσε πως τα μέτρα που παίρνει το υπουργείο έχουν στόχο στην πλήρη απασχόληση, στη βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας, στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, στην ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, χωρίς όμως να θίγεται η ασφάλεια των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ