Κάτω στον ΠΕΙΡΑΙΑ

// Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έφερε η πλειοψηφία για ψήφιση τον προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ. Την πρόταση της πλειοψηφίας ψήφισε και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Κατσαφάδος, ενώ δεν την ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Αγγελόπουλος και Βουγιουκλάκης. Η ενέργεια του Κατσαφάδου έκανε μεν εντύπωση, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και οι… παροικούντες στην πλατεία Κοραή κάτι ξέρουν…

// Του… κεφαλιού του κάνει ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, Δημ. Γκερλές. Φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση θέματα της επιχείρησης, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τον δήμαρχο. Η συμπεριφορά του έχει ενοχλήσει τον Φασούλα και πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας του δήμου Γ. Οικονομόπουλος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο μαζί του. Απόρροια της συμπεριφοράς του αυτής ήταν να φέρει πρόσφατα στο ΔΣ θέμα για έλεγχο των πεπραγμένων των προηγουμένων διοικήσεων της ΔΕΠΑΠ. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Βουτσινά να ζητήσει να γίνει μια διερεύνηση, αλλά από το 1991 μέχρι σήμερα και αν διαπιστωθούν… παρατράγουδα, να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στον εισαγγελέα!Να σημειώσουμε ότι ο νεαρός σύμβουλος είναι ο μόνος από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας που εκφράζει την άποψη της παράταξης μια και κάθεται μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων, ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοί του… υποχωρούν και αποχωρούν.

// Τώρα καταλάβαμε γιατί ο δήμαρχος άλλαξε τον Αρώνη. Γιατί βαρέθηκε να ασχολείται με τα νούμερα, ο Αντώνης.

// Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην τελετή της κοπής της πίτας του Συμβουλίου Νέων του Αʼ Διαμερίσματος. Τα παιδιά έδωσαν… ρέστα και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν πολλά. Για την… ιστορία να σημειώσουμε ότι την ευθύνη της διοργάνωσης της τελετής είχαν οι Ζηλάκος, Μοραντζής, Γιουβάνης, Μελέκιος, Μακρής, Στάης και Βενιέρη.

// Δύσκολες μέρες περνάει ο δήμαρχος Γιάννης Γλύκας στο Πέραμα. Στον συνδυασμό του οι σύμβουλοι αλληλοκαρφώνονται, ενώ οι νέες αντιδημαρχίες έφεραν στο φως τις παλαιές αντιπάθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση της πρώην αντιδημάρχου Άννας Μπριλλάκη στον συνάδελφό της του ίδιου συνδυασμού κ. Παρασκευόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για αδιαφάνεια και παράνομες μεθοδεύσεις, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις.
Η κατάσταση αυτή με τις συνεχείς αντεγκλήσεις των συμβούλων του Γλύκα και την αντιπαράθεσή τους με συνδικαλιστές έχουν προβληματίσει πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή που ετοιμάζουν την ίδρυση νέου συνδυασμού!
Στον συνδυασμό αυτόν, πέρα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα μετέχουν και 4 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που διαπιστώνουν ότι με τον σημερινό δήμαρχο η παράταξη δεν έχει μέλλον…

// Μια που μιλάμε όμως για το Πέραμα, να πούμε ότι οι τοπικοί σύλλογοι γονέων πνέουν μένεα κατά του δημάρχου γιατί τους είπε ότι είχε κλείσει ραντεβού προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας. Όταν πήγαν όμως εκεί δεν βρήκαν κανέναν και όπως πληροφορήθηκαν από το γραφείο του υπουργού δεν γνώριζε τίποτα για… κανένα ραντεβού! Ο δήμαρχος είπε τότε στους γονείς ότι τον κάλεσαν επειγόντως από το υπουργείο Οικονομίας, έφυγε προφανώς για να αποφύγει τα χειρότερα και… εξαφανίστηκε!

// Να πούμε όμως και κάτι θετικό για τον Γιάννη Γλύκα. Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή για ολόκληρη την ελληνική οικονομία και στο πλαίσιο στήριξης της ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα, ο δήμαρχος Περάματος, αφού πληροφορήθηκε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να επισκευάσουν το πλοίο «Liberty», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ναυτικό μουσείο, ζήτησε με επιστολή του από το προεδρείο της ένωσης, η επισκευή αυτή να πραγματοποιηθεί στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Κάτι είναι κι αυτό…

// Με έγγραφό του προς τον ΠΕΣΥΔΑΠ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Χ. Μανιάτης γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον σύνδεσμο είναι απόλυτα νόμιμα και κατά τη διεξαγωγή τους τηρήθηκε κατά γράμμα η κείμενη νομοθεσία.
Η επιστολή αυτή φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάποιους δημοτικούς συμβούλους του Φασούλα, που με επικεφαλής τον Δημ. Γκερλέ έσπευσαν να δηλώσουν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά ότι οι εκλογές στον σύνδεσμο θα… επαναληφθούν γιατί η διαδικασία ήταν… άκυρη! Επειδή οι δηλώσεις αυτές είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά και δεν μπορούν να τις διαψεύσουν, περιμένουμε να δούμε τι τρόπο θα βρουν οι κύριοι αυτοί για να αποκαταστήσουν την γκάφα τους! Αν βέβαια αισθανθούν την ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο… Στην ίδια συνεδρίαση είχε μιλήσει και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Αʼ Πειραιά κ. Μαλτέζος, που τόνισε ότι τον ΠΕΣΥΔΑΠ τον διοικεί επί χρόνια μια… παρέα που καταφέρνει και εκλέγεται με όχι διαφανείς και έντιμες διαδικασίες. Με τις δηλώσεις βέβαια αυτές ο Μαλτέζος άνοιξε «μέτωπο» με τον ΠΕΣΥΔΑΠ και όπως δείχνουν τα πράγματα η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια. Είναι αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι: «Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας», αλλά μάλλον οι νεώτεροι το αγνοούν…

// Ο Δήμος Πειραιά θα φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι 100 παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας. Την ανθρωπιστική αυτή ενέργεια του δήμου ανακοίνωσαν στον πρέσβη της Παλαιστίνης στη χώρα μας οι αντιδήμαρχοι Νίτσα Βλασσοπούλου και Γιάννης Υδραίος. Τα 100 παιδιά θα φιλοξενηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε κατασκηνώσεις. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό για να το στείλει στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, με τη μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που ετοιμάζει η Νομαρχία Πειραιά.

// Συνάντηση των αντιδημάρχων Π. Αγγελόπουλου και Γ. Μπενέτου και του εντεταλμένου συμβούλου Γ. Χαμάκου με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά έγινε στις αρχές της εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη του πειραϊκού εμπορίου, ενώ οι εκπρόσωποι των εμπόρων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση Φασούλα για τη θέσπιση διεθνούς ναυτιλιακού φόρουμ στον Πειραιά.

// Πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας απέκτησε ο Δήμος Πειραιά έπειτα από έλεγχο της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Αττικής. Έτσι θα μπορεί πλέον να… συμμετέχει στη διανομή των κονδυλίων του Δʼ Προγράμματος Στήριξης.

// Την προσεχή Τετάρτη θα γίνει στο δημαρχείο μεγάλη σύσκεψη φορέων και παραγόντων του Πειραιά για το θέμα των μονοδρομήσεων. Εξάλλου ο δήμος προγραμματίζει να διοργανώσει ειδική ημερίδα με θέμα «Νεολαία και επιχειρηματικότητα».

// Κάποτε, μεγάλε, ονόμαζες τον έναν γκάνγκστερ και τον άλλον μέθυσο. Τώρα βέβαια κατάπιες τη γλώσσα σου. Μη νομίζεις όμως ότι οι δικοί σου δεν το ξέρουν. Τώρα που τους κάνεις τη δουλειά τους δεν μιλάνε γιατί σε χρησιμοποιούν. Όταν πάψουν να σε χρειάζονται θα σε στείλουν… αδιάβαστο. Γιατί είπαμε, πρώτα σκεφτόμαστε και μετά μιλάμε. Εσύ όμως μόνο μιλάς. Και τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις τι λες. Κρίμα, γιατί οι προδιαγραφές σου θα μπορούσαν να σε κάνουν να ξεχωρίζεις…


Σχολιάστε εδώ