«Ζούγκλα της αγοράς» διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ύστερα από επίσκεψη στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ελευσίνας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) της ίδιας περιοχής.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για «ζούγκλα της αγοράς» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας προστασίας των εργαζομένων», οι οποίοι όπως είπε «σήμερα ζουν σε ένα κλίμα εφιαλτικό, ζουν την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στο διάστημα 2003-2006 υπήρξε μείωση της δραστηριότητας τόσο της Τεχνικής Υγειονομικής Επιθεώρησης (2% στους ελέγχους, 23% στις κυρώσεις και 55% στα πρόστιμα) όσο και της κοινωνικής (7% στους ελέγχους, 28% στις κυρώσεις και 36% στα πρόστιμα). Η κ. Χριστοφιλοπούλου αποκάλυψε ακόμη ότι «στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ μόλις 37 άτομα προσλήφθηκαν στο ΣΕΠΕ» και διευκρίνισε: «Στην Κοινωνική Επιθεώρηση Ελευσίνας σήμερα είναι ενεργοί μόνο 6 επιθεωρητές εργασίας» και συμπλήρωσε: «Είναι προφανές ότι ούτε μία΅στις δέκα επιχειρήσεις δεν ελέγχεται, καθώς στη δυτική Αττική δραστηριοποιούνται 8.000 επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν το 40% της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας».

Για πλήρη ασυδοσία και εγκατάλειψη μίλησε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΚΕΠΕΚ, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και η Πελοπόννησος (εκτός Αχαΐας και Ηλείας). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου, «από τις 50.000 επιχειρήσεις όλης της περιοχής κάθε χρόνο ελέγχονται μόλις 3.000».

Για τραγική κατάσταση στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας έκανε λόγο ο Χρ. Χάιδος και για «μαύρη εργασία σε υψηλότατα ποσοστά» μίλησε ο Μιχ. Τιμοσίδης, που συνόδευαν την κ. Χριστοφιλοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Ελευσίνα.


Σχολιάστε εδώ