Επίθεση των ΜΑΤ κατά του προέδρου της ΑΔΕΔΥ

Σημάδεψε και εκτόξευσε δακρυγόνο κατευθείαν κατά του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου την Τετάρτη το μεσημέρι άντρας των ΜΑΤ. Και ακολούθησε χρήση χημικών, περιορισμένης έκτασης, εις βάρος των επικεφαλής της πορείας των δημοσίων υπαλλήλων. Χωρίς αιτία. Ούτε ένταση ούτε αντιπαραθέσεις υπήρχαν που να δικαιολογούν την «αμυντική» στάση των ανδρών των ΜΑΤ. Η απρόκλητη επίθεση στην αρχή της Μητροπόλεως είχε στόχο τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (μεταξύ των συνδικαλιστών ο Ηλ. Βρετάκος, η Δεσπ. Σπανού, ο Ηλ. Ηλιόπουλος, ο Κ. Παπαντωνίου κ.ά.).

Το βίντεο των επεισοδίων θα παραδοθεί εντός των ημερών στον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να αναζητηθούν οι ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Πληροφορούμαστε ότι αντιδράσεις για την απαράδεκτη επίθεση υπήρξαν και από άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, που απευθυνόμενοι προς τους συνδικαλιστές ομολογούσαν ότι «δεν καταλάβαιναν» γιατί έγινε χρήση δακρυγόνων και χημικών…

Λίγες ώρες αργότερα, την ίδια μεταχείριση είχαν και οικοδόμοι που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονταν στα γραφεία του Συλλόγου Τεχνικών Εταιρειών στην οδό Πινδάρου, προκειμένου εκπρόσωποί τους να συναντηθούν με τους εργοδότες. Την επίθεση καταδίκασε το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας ότι «υπεύθυνη δεν είναι μόνο η Αστυνομία, αλλά κυρίως η κυβέρνηση της ΝΔ». Οι οικοδόμοι διεκδικούσαν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο αυταρχισμός και η αστυνομική βία δεν μπορεί να είναι η απάντηση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που διεκδικούν δίκαια αιτήματά τους.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικούσε την ενίσχυση του ασφαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να πάψει το εφάπαξ να καταβάλλεται έως και δύο (2) χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση, αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους του Δημοσίου. Στα αιτήματα προστέθηκε και η πρωτοφανής απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομο το δικαίωμα της ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει απεργίες στον δημόσιο τομέα, αλλά απαιτείται συγκεκριμένη απόφαση του συνεδρίου της!

Η επίμαχη αυτή απόφαση εκδόθηκε κατά την εκδίκαση της προσφυγής υπουργών εναντίον της απόφασης της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία για τους εργάτες εναέριας κυκλοφορίας. (Σημειώνεται σχετικά ότι μόνο στον δημόσιο τομέα, από τις 114 προσφυγές κατά ομοσπονδιών και συλλόγων οι 112 έγιναν αποδεκτές κηρύσσοντας παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές αποφάσεις.)

«Προκλητική, απίθανη και αδιανόητη απόφαση και επιστροφή με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο σε άλλες μαύρες μέρες» χαρακτηρίζει η ΕΕ (διαπαραταξιακό της ΑΔΕΔΥ) την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.


Σχολιάστε εδώ