Εδώ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…

• Με εξακόσια εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τα προγράμματα πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, μεταξύ αυτών και ο χουλιγκανισμός, καθώς και οι πράξεις βίας στους αθλητικούς χώρους, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη.

• Εγκρίθηκε ομόφωνα η γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη, στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, ΜΜΕ και Πολυγλωσσίας, σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας και των θεμελιωδών ελευθεριών στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις προτάσεις του έλληνα ευρωβουλευτή «το Διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης, στη διαμόρφωση απόψεων, στη διάδοση πολιτιστικού περιεχομένου και γνώσης, στην ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων».

• «Αντί για τις συγκεκριμένες άχρηστες δηλώσεις μόνον ένας ανοιχτός, στην κοινωνία, διάλογος με ενημερωμένους συνομιλητές μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της συμφιλίωσης και της απάλυνσης τέτοιων οδυνηρών και διχαστικών ιστορικών γεγονότων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας «περί της αναγκαιότητας εκδίωξης Ελλήνων και Ποντίων».

• Η χωματερή στο Λεβίδι (Αρκαδίας) αποτελεί τυπικό παράδειγμα παράνομης χωματερής στην Ελλάδα, απάντησε ο επίτροπος για το Περιβάλλον, Στ. Δήμας, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δ. Παπαδημούλη, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη χωματερή αποτελεί «σημαντικό κίνδυνο για το όρος Μαίναλο, το οποίο περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000»! Απαντώντας, εξάλλου, σε άλλη ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή, ο ευρωπαίος επίτροπος κ. ΜακΚρίβι, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβητεί τη δυνατότητα άσκησης βέτο από το ελληνικό Δημόσιο στον νέο ΟΤΕ υπό την Deutsche Telecom, σημειώνοντας ότι «τα δικαιώματα αρνησικυρίας που προβλέπονται στον νόμο 3631/2008 δεν συμβιβάζονται με το Δίκαιο της ΕΕ»!

• Το θέμα των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, αναδεικνύει με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, υπενθυμίζοντας τη χωρίς προϋποθέσεις δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας κατά τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις.

• Διέξοδο από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει και την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί η Κομισιόν την προώθηση κοινοτικής δράσης για την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων μέσω αποσύρσεων, όπως προκύπτει από την απάντηση του επιτρόπου για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία κ. Φερχόιγκεν προς τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή, Γιώργο Παπαστάμκο.

• Ανεπαρκές εμφανίζεται το καθεστώς προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο και στοn ίντερνετ καφέ, με βάση την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα, αφού η μόνη συγκεκριμένη παραπομπή που γίνεται αφορά το εθελοντικό πρόγραμμα αυτορύθμισης PEGI για την προστασία των ανηλίκων σε σχέση με τα ηλεκτρονικά διαδικτυακά παιχνίδια.

• «Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι η αλιεία του μέλλοντος και αποτελεί πολιτική προτεραιότητα», δήλωσε εκ μέρους της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ ο υπουργός Αλιείας κ. Gandalovic στον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γκλαβάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του κλάδου και την ανάγκη της ενίσχυσής του στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Όπως τόνισε μάλιστα ο έλληνας ευρωβουλευτής «για τη χώρα μας η υδατοκαλλιέργεια έχει ιδιαίτερη σημασία αφού κατέχει πανευρωπαϊκά την πρώτη θέση».


Σχολιάστε εδώ