Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

• ΤΗΝ πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου περνάει συχνά πυκνά, όπως πληροφορούμαι, ο Πέτρος Μολυβιάτης. Πόσο συχνά; Δύο με τρεις φορές τον μήνα. Είναι από αυτές τις συναντήσεις που γίνονται, αλλά δεν ανακοινώνονται. Επειδή, περίπτωση να έχει αναλάβει… άτυπος σύμβουλος του Κάρολου Παπούλια δεν υπάρχει, τείνω να συμπεράνω ότι ο πρώην υπουργός λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ Μαξίμου και Προεδρικού Μεγάρου. Από έγκυρη πηγή μαθαίνω ότι είναι εκείνος που ενημερώνει τον κ. Παπούλια για τις προθέσεις της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά κ.ά.). Τώρα αν του μεταφέρει και πολιτικά μηνύματα εκ μέρους του πρωθυπουργού, δεν μπορώ να το αποκλείσω…

• ΛΥΤΟΥΣ και… δεμένους (από την ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ) έχει βάλει η Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να κλείσει ραντεβού με τη νέα αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Ο λόγος προφανής: Να δείξει ότι έχει καλές σχέσεις και με το «σύστημα Ομπάμα». Μαθαίνω μάλιστα ότι για να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος, έσπευσε να διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον -μέσω του εδώ αμερικανού πρέσβη- ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα δεχθούν κρατούμενους του Γκουαντάναμο. Ήδη άφησε το θέμα ανοικτό. Θα φροντίσει να πει το «ok» υποθέτω και στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα βρεθούν στο ίδιο φόρουμ, αρχές Φεβρουαρίου στο Μόναχο.

• ΜΕ τα… νεύρα του Μαξίμου «παίζει» τελευταία ο Γιάννης Τραγάκης. Εξερχόμενος προ ημερών του Μεγάρου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανήγγειλε με κατηγορηματικό τρόπο, πρώτον ότι «κανείς δεν θα τολμήσει»(ούτε ο Καραμανλής;) να τον αντικαταστήσει από γραμματέα της Κοιν. Ομάδας της ΝΔ και δεύτερον, ότι θα μείνει «για πάντα» στη συγκεκριμένη θέση. Προκάλεσε δυσφορία στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά δεν του είπαν τίποτα. Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Τραγάκης… ξαναχτύπησε: Δήλωσε σχεδόν σίγουρος ότι στις πρώτες εθνικές εκλογές, η ΝΔ δεν πρόκειται να συγκεντρώνει αυτοδυναμία και θα αναγκαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές! Συνέπεια των παραπάνω ήταν να δεχθεί τηλεφώνημα από το Μαξίμου από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος τον… συμβούλευσε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. Κοινώς καλύτερα να μασάει, παρά να μιλάει…

• OΤΑΝ πριν από έναν μήνα ο Ν. Καραχάλιος παραιτήθηκε από τον Πολιτικό Σχεδιασμό (αναγκάστηκε να παραιτηθεί για την ακρίβεια…), δήλωνε «αποφασισμένος» να εγκαταλείψει τη χώρα, προκειμένου να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού! Προφανώς, το ξανασκέφτηκε πιο ψύχραιμα, διότι, όπως πληροφορούμαι, στόχος του τώρα είναι μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Βέβαια πρέπει να θέλει και ο Καραμανλής. Υποθέτω πάντως ότι η αλλαγή γραμμής υπαγορεύτηκε από την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παγκοσμίως τα «γκόλντεν μπόις» κι όχι ότι οι ξένοι δεν… εκτίμησαν δεόντως τα ανεκτίμητα ταλέντα του κ. Καραχάλιου.

• ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με την ελληνική Δικαιοσύνη είναι πλέον η οικογένεια Πελέκη για την υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση της υπόθεσης. Οι εισαγγελείς έστειλαν κλήσεις σε απολογία (με την ιδιότητα του υπόπτου) στη συμβολαιογράφο Αικ. Πελέκη, τον πατέρα της Διονύση και τον αδελφό της Δημήτρη, για τη σύνταξη των επίμαχων συμβολαίων. Και οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για δύο κακουργήματα που αφορούν σε ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Επίσης, φέρονται εμπλεκόμενοι σε 8-10 συμβόλαια στα οποία διαπιστώνονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην αντικειμενική αξία των ακινήτων και τις αντίστοιχες εκτιμήσεις ορκωτών εκτιμητών (λογιστών). Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Αικ. Πελέκη έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη για παράβαση του Συμβολαιογραφικού Κώδικα (με τη συμμετοχή της σε εταιρεία), που είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ».


Σχολιάστε εδώ