Διάδρομοι και Ψίθυροι

// Μπορεί να είναι λιγοστές συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές οι εκθέσεις που βλέπουν προς ώρας το φως της δημοσιότητας για τις ελληνικές μετοχές, αλλά έχουν μια διαβολεμένη συνήθεια να μιλάνε για τα ίδια και τα ίδια χαρτιά. Τελευταία η έκθεση της Cheuvreux, που περιλαμβάνει στις top επιλογές της τους τίτλους του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αλλά προσθέτει και ολίγον από Ελλάκτωρ και Jumbo.

// Marfin Egnatia: Αναβαθμίζει τον τίτλο της τράπεζας η Fitch.

// Εντυπωσιακά τα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή των ξένων θεσμικών στους τίτλους των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Συνοπτικά λοιπόν, στην Εθνική οι ξένοι ελέγχουν τώρα το 45% των μετοχών της τράπεζας, στην Eurobank το 22%, στην Πειραιώς το 35% και στην Αlpha Βank το 40% του μετοχικού της κεφαλαίου. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις οι συμμετοχές αυτές είναι μειωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (κατά μέσον όρο) σε σχέση με τις θέσεις των ξένων στο ξεκίνημα του 2008!

// Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Proton Bank. Τι κοινό έχουν; Απλώς δρομολογούν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (κατά 225 εκατ. ευρώ το ΤΤ και κατά 80 εκατ. ευρώ η Proton). Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα τους «βγει» ο σχεδιασμός, από τη στιγμή που άλλες εισηγμένες που ήδη ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτή, «χαρά» δεν έχουν δει ακόμη μέχρι σήμερα. Πληροφορίες: Plias, Προοδευτική κοκ.


Σχολιάστε εδώ