Δεν εγκαταλείπει το σχέδιό του για την ηγεσία ο Βαγγέλης…

Εννοεί ότι και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται άλλου είδους ηγεσία; Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλει κανείς από τη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή στην «Ελευθεροτυπία» στην ερώτηση του συνάδελφου Τάσου Παππά «Τι χρειάζεται η Ευρώπη;»:

«Χρειάζεται να υπάρξουν σε όλες τις χώρες -αυτό αφορά και τις μεσαίες όπως η Ελλάδα- άλλου είδους πολιτικές ηγεσίες, ικανές να εκφράσουν ένα νέο πολιτικό βολονταρισμό. Αυτό, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί».

Πολιτικές ηγεσίες, ποιες άλλες μπορεί, εκτός των ηγεσιών των κομμάτων, να είναι Ευάγγελε; Και αν δεν εννοείς και του ΠΑΣΟΚ, προς τι η ασάφεια; Βέβαια λες, προφανώς για ξεκάρφωμα, ότι «αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί», όμως δεν αποκλείεται… Και ο καθένας και γράμματα γνωρίζει και μυαλό έχει… Και μπορεί να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές… Άλλωστε ποτέ, και μετά την ήττα του Νοέμβρη του 2007, ο Βενιζέλος δεν εγκατέλειψε τις φιλοδοξίες για την κορυφή… Και εκεί επικεντρώνει -και δεν το κρύβει- τη στρατηγική του, έχοντας μάλιστα την εμπειρία της μάχης που έχασε από τα τραγικά λάθη που έκανε.

Κάνει εντύπωση πάντως ότι αυτό το περί ανάγκης «άλλου είδους πολιτικών ηγεσιών» κανένα κανάλι δεν το προέβαλε όταν σ’ άλλες περιπτώσεις δημιουργούν θέματα από το πουθενά…


Σχολιάστε εδώ