Δεν είναι… εφημερίδα η «Χρυσή Ευκαιρία», κατά το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ

Εκτός ασφαλιστικής κάλυψης από το νέο Ταμείο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη από τον ΕΔΟΕΑΠ οι 190 εργαζόμενοι στη «Χρυσή Ευκαιρία», με το επιχείρημα πως δεν είναι εφημερίδα! Όμως η… εφημερίδα εξακολουθεί να αποδίδει αγγελιόσημο και αν δεν δοθεί άμεσα λύση, η περίπτωσή της μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διαφημιστές και διαφημιζόμενους να ζητήσουν την κατάργησή του!

Στην απίστευτη αυτή κατάσταση βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας μετά την απόσχιση του κλάδου των μικρών αγγελιών και την πώληση του 75% της εφημερίδας στην Global Finance, με το 25% να παραμένει στη Χ. Κ. Τεγόπουλος. Σύμφωνα με όσα ήρθαν σε γνώση της στήλης, η νομοθεσία δεν περιλαμβάνει στις εφημερίδες εκείνες που δημοσιεύουν μικρές αγγελίες και συνεπώς οι εργαζόμενοι σ’ αυτές δεν δικαιούνται ασφαλιστικής κάλυψης στον ΕΔΟΕΑΠ, άρα πρέπει ο εργοδότης τους να τους στείλει στο… ΙΚΑ! Την ίδια ώρα όμως για τις αγγελίες και τις διαφημίσεις που δημοσιεύονται αποδίδεται αγγελιόσημο.

Η ερμηνεία που δίνει η νέα διοίκηση του Ταμείου, στην οποία συμμετέχουν και 3 δημοσιογράφοι, είναι πως η εφημερίδα «Χρυσή Ευκαιρία» δεν είναι… εφημερίδα. Και εκεί αρχίζουν οι περίπλοκες καταστάσεις. Οι εργαζόμενοι στο φύλλο όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλουν κρατήσεις στο ΤΣΠΕΑΘ και έχουν πληρώσει ένα μεγάλο μέρος της ασφάλισής τους, τώρα όμως βρίσκονται χωρίς ασφαλιστικό φορέα. Το αντεπιχείρημα είναι πως μέχρι και πριν από τη μεταβίβαση εργάζονταν για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος η οποία εξέδιδε και άλλες εφημερίδες. Τώρα όμως εργάζονται για μια εταιρεία που έχει μόνο μία εφημερίδα αγγελιών. Ταυτόχρονα όμως και με ευθύνη της κυβέρνησης, όσο και των προσώπων που συμμετέχουν στο νέο Ταμείο, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τη στιγμή που δεν αποδίδεται το ποσό αυτό που νόμιμα καταβάλλεται. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν άλλωστε ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις. Την ίδια ώρα, προκειμένου να επανέλθει η λογική, η «Χρυσή Ευκαιρία προσέθεσε και σελίδες με ειδήσεις, έτσι ώστε να θεωρηθεί εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ