Γιαβάς, γιαβάς…

Ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης –ο πράκτορας με τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία– μπορεί να κέρδισε την προεδρία με τη σημαία της κυβερνώσας παράταξης (είχε τη στήριξη του επ. προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γεωργιάδη καθώς και του κουμπάρου της Μπακογιάννη και συνεταίρου του Αλεξανδρίδη του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Φάκα) αλλά τώρα τα έχει βρει μια χαρά με την αντίπαλη παράταξη.

Ο επιχειρηματίας στον χώρο των αυτοκινήτων Θωμάς Ρομπόπουλος και πρώην αντίπαλός του στις εκλογές του Επιμελητηρίου (είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς και μια θέση στην Α΄ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ) φαίνεται να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του σε όλες τις αποφάσεις του Επιμελητηρίου και το κλίμα ομοθυμίας είναι διάχυτο σε ενοχλητικό βαθμό… Όμως, φυσικά, ελάχιστοι νεοδημοκράτες έχουν δείξει τη δυσαρέσκειά τους στις «ανίερες» αυτές συμμαχίες που δρομολογήθηκαν μετά την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος του Παπαγεωργόπουλου και μιλούν μόνο για έναν αγωνιστή της παράταξης.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος με τη Φεράρι, όπως είναι γνωστός στους κύκλους της αγοράς, διοργανώνει ταξίδι του Επιμελητηρίου στην Τουρκία με τη συμμετοχή και δημοσιογράφων. Μάλιστα ακούγεται –διότι κάλεσε λίγους και εκλεκτούς– ότι θα τους πάει στη γειτονική χώρα με λεωφορείο του Ζορπίδη, διότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επιτρέπει φιγούρες με αεροπλάνα και πρώτες θέσεις! Στο πλευρό του βρίσκεται και ο επικοινωνιολόγος-διαφημιστής του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς Εδιάρογλου, η κόρη του οποίου ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος του νυν δήμαρχου Καλαμαριάς Οικονομίδη.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, τα… παζάρια εντός ΝΔ για τα όσα ήθελε ο Ζορπίδης τέλειωσαν αμετάκλητα, όταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Βάκης Φραντζής δεν τον στήριξε, όπως επιθυμούσε διακαώς, σε εκλογές σωματείων ομοσπονδίας… βόλεϊ και έτσι έχασε ακόμη μία προεδρία! Τότε ράγισε το γυαλί, διότι «οι πασόκοι πάντα στήριζαν τους ανθρώπους τους» σε ανάλογες περιπτώσεις. Από τότε άρχισε να μιλάει και δημόσια με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να φλερτάρει με δήμο, νομαρχία, Βουλή, αθλητικές ομοσπονδίες κι άλλους φορείς…


Σχολιάστε εδώ