Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Ντόρα – Καρατζαφέρης

Είπε, μάλιστα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ότι σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυπριανού, συμφώνησαν ότι απαιτούνται καλά μελετημένες και μεθοδικές ενέργειες κι ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αποτελεσματικότητά τους κι όχι η δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την ομολογία του ηθοποιού ως νέο στοιχείο με συγκεκριμένο σχέδιο ενώ ειδικά για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι το θέμα της τύχης των αγνοουμένων αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας ως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε ζήτημα έκδοσης του Ολγκατς: «Γιατί δεν ζητάτε την έκδοση εδώ, του κ. Ατίλα Ολγκάτς; Τι κάνουν οι Τούρκοι; Οι Τούρκοι τον δικάζουν τώρα εκεί, θα τον καταδικάσουν, θα τον κλείσουν πέντε – έξι χρόνια μέσα και θα πουν αφού εκτίσει την ποινή να πάει έξω για να μην ομολογήσει. Δηλαδή αυτό που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον Οτσαλάν όταν ήρθε εδώ, να τον πιάσει, να τον κλείσει στον Κορυδαλλό, αυτό κάνει τώρα η Τουρκία». Επιπλέον στηλίτευσε την ενδοτικότητα της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά, λέγοντας:

«Καλοδεχόμαστε, ξεχνάμε, βάζουμε στο χρονοντούλαπο τη συμπεριφορά των Τούρκων και λέμε ”ελάτε να μπείτε στην Ευρώπη”. Ζητήστε: ”Θα σας αφήσουμε να μπείτε αν μας πείτε τι έγιναν οι 1.619 αγνοούμενοι Ελληνοκύπριοι και Έλληνες. Αν δεν μας πείτε, δεν μπαίνετε”. Τι φοβάστε; Κάντε κάτι. Καταλαβαίνω την ανάγκη να υπηρετήσετε τις καλές σχέσεις με τη γείτονα. Ξέρω ότι αυτό είναι μια διαχρονική επιθυμία των Αμερικανών και γνωρίζω την ανάγκη σας και του πρωθυπουργού να τα έχετε καλά με τον Αμερικάνο. Βλέπουμε τη μάχη και τον διαγκωνισμό μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, ποιος θα βγάλει φωτογραφία με τον Ομπάμα. Θα τους δείτε. Πείτε τους, όμως, και μια κουβέντα»… Η συζήτηση , τελικά, εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα. Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τον κ. Καρατζαφέρη για μεγάλα λόγια, φωνές και λογοπαίγνια που δεν μπορούν να καλύψουν την επιπολαιότητα, τον λαϊκισμό και τον εντυπωσιασμό, για να εισπράξει την απάντηση: «Μπορεί να πείσατε κάποιους βουλευτές της ΝΔ ότι είστε εν δυνάμει πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς δεν έχετε πείσει τον ελληνικό λαό για την υπευθυνότητά σας, τη σοβαρότητά σας και τον πατριωτισμό σας»…


Σχολιάστε εδώ