Από διπλανό ξενοδοχείο το κατευθυντήριο των εκλογών στην ΕΠΟ

Δεν είναι μόνον οι καταγγελίες του ηττημένου των εκλογών Βίκτωρα Μητρόπουλου για σημαδεμένα ψηφοδέλτια (διπλοτσακισμένα και τριπλοτσακισμένα ήταν κατά τις μαρτυρίες), αλλά και οι καταγγελίες που θέλουν τον τέως πρόεδρο Βασίλη Γκαγκάτση να κατηύθυνε την όλη διαδικασία το πρωί του Σαββάτου από διπλανό ξενοδοχείο αυτού που διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες της πλατείας Καραϊσκάκη, κάτι που σε εκλογές της ΕΠΟ έχει γίνει αρκετές φορές, την περίοδο που η «παράγκα» μεσουρανούσε και είχε τον απόλυτο έλεγχο…

Οι απειλές του Βίκτωρα Μητρόπουλου παρά την ευρεία ήττα του με 44-11 ότι «θ’ ανοίξουν οι πόρτες του Κορυδαλλού» έχουν να κάνουν σίγουρα με την εκκρεμούσα δίκη του Βασίλη Γκαγκάτση και άλλων επτά μελών της Ομοσπονδίας, δίκη που αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Απρίλιο και βεβαίως τώρα αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ακόμη σίγουρο πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι εκλογές αυτές της ΕΠΟ θα έχουν συνέχεια στα δικαστήρια, καθώς ο κ. Μητρόπουλος κατέθεσε ήδη μηνυτήρια αναφορά για νοθεία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει και η εκλογή του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλου, ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει εκλογές το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ο κ. Κανελλόπουλος, που κάποια στιγμή το όνομά του «έπαιξε» και για την προεδρία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ήταν «κολλητός» του Μένιου, οικογενειακώς, και όταν κατηγορήθηκε ο τελευταίος στην υπόθεση Κοσκωτά τον εγκατέλειψαν) με το οποίο επιχείρησε και θα το κάνει και στο μέλλον, να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής, αλλά στην ΕΟΕ πρόκειται να στηρίξει τον Ισίδωρο Κούβελο για την προεδρία. Ίσως έτσι να εξηγείται και η παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας τένις και β΄ αντιπροέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Ζανιά που στηρίζει τον Ισίδωρο Κούβελο στον χώρο που διεξήχθη η εκλογική αναμέτρηση της ΕΠΟ.

Αυτό που πρέπει ακόμη να επισημάνουμε είναι ότι η εκλογή του κ. Κανελλόπουλου παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί είναι ο βασικός κατήγορος στην εκκρεμούσα δίκη των στελεχών της Ομοσπονδίας που αναβλήθηκε για τον Απρίλιο, καθώς η κατηγορία της πλαστογραφίας αναφέρεται στη δική του υπογραφή. Έτσι, αναμένεται να δούμε τι στάση θα τηρήσει ο Θανάσης Κανελλόπουλος στη δίκη αυτή και όπως φαίνεται, τα σοβαρά τώρα αρχίζουν στην ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, της οποίας ο νέος πρόεδρος και πολλή δουλειά θα έχει, αλλά και την ευκαιρία να πάει σε ρήξεις για να προσφέρει πραγματικά στο ποδόσφαιρο.

***
Η εκλογή Πιλάβιου κρατά τον Ότο…

Εάν πρόεδρος της ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε εκλεγεί ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, τότε οι εξελίξεις στην Εθνική ομάδα θα ήταν απρόβλεπτες, όσον αφορά στον ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ. Ο «Όθωνας» είχε πολλές φορές πει, κατά το παρελθόν, πως αν τα χνώτα του δεν ταιριάζουν με τον νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση, με τον οποίο διατηρούσε εξαιρετική διαπροσωπική σχέση, τότε θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Εθνική ομάδα.

Μετά το πρώτο σοκ των δηλώσεων αυτών, ο Σοφοκλής Πιλάβιος συναντήθηκε μαζί του και τον διαβεβαίωσε πως δεν επρόκειτο ν’ αλλάξει τίποτα στην περίπτωση που θα ήταν αυτός ο νέος πρόεδρος. Έτσι και με δεδομένο ότι ο κ. Πιλάβιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν τίθεται θέμα παραμονής του Ότο Ρεχάγκελ όπως δείχνουν τα πράγματα.

Η Εθνική ομάδα πλέον έχει μπροστά της το φιλικό με τη Δανία στις 11 Φεβρουαρίου στο «Καραϊσκάκη» και, βεβαίως, τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια με το Ισραήλ, στα οποία θα παιχθεί σε μεγάλο βαθμό η πρώτη θέση του ομίλου και η πρόκριση. Το πρώτο ματς με το Ισραήλ είναι στις 28 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ το οποίο δεν φαίνεται να αλλάζει έδρα με δεδομένο ότι σώπασαν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας και το δεύτερο είναι την 1η Απριλίου στο Παγκρήτιο, το οποίο θα είναι η έδρα της Εθνικής μας ομάδας στα υπόλοιπα ματς του ομίλου.


Σχολιάστε εδώ