Αναμένεται νέο κρούσμα ντόπινγκ

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως μετά την Αθανασία Τσουμελέκα υπάρχει ακόμη ένα, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί και, κατά τις ίδιες πηγές, θα προκαλέσει αίσθηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και αυτή η περίπτωση είναι ανάλογη με της Αθανασίας Τσουμελέκα, η οποία είχε βρεθεί αρνητική σε έλεγχο λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στον επανέλεγχο που έγινε πρόσφατα βρέθηκε θετική σε ερυθροποιητίνη. Πρόκειται για αθλητή ή αθλήτρια, που όπως λέγεται από ανθρώπους που γνωρίζουν, ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας στους Αγώνες του Πεκίνου.

Το όνομα, βεβαίως είναι στη διάθεση της στήλης, αλλά δεν είναι δυνατόν να ειπωθούν περισσότερα πράγματα πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε. Οι πηγές πάντως, είναι απολύτως αξιόπιστες και μένει να αποδειχθεί κατά πόσον είναι έτσι όπως λέγονται τα πράγματα.

Εκείνο πάντως, που πρέπει να σημειωθεί μετά την περίπτωση της Τσουμελέκα, είναι πως σε όλες τις ομοσπονδίες που είχαν αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού, έχει σημάνει συναγερμός καθώς φοβούνται άπαντες πως μπορεί να υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις και να βρεθούν ντοπαρισμένοι αθλητές που αρχικά είχαν ελεγχθεί και είχαν βρεθεί «καθαροί» από αναβολικά.

Εκείνο που ακόμη θα πρέπει να ειπωθεί, είναι πως από το 2006 υπήρχε στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA η μεθυλτριενολόνη (Μ3), η ουσία που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα όλο το οικοδόμημα του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί όμως αναφέρουμε το ότι η εν λόγω απαγορευμένη ουσία βρίσκεται στην επίσημη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA από το 2006; Διότι όταν τον περασμένο Απρίλιο ξέσπασε το σκάνδαλο με τους αθλητές της Άρσης Βαρών, πολλοί -ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες- ήταν αυτοί που έλεγαν πως δεν βρισκόταν στη λίστα και επομένως δεν μπορούσε να είναι ανιχνεύσιμη από όλα τα εργαστήρια, άρα και από αυτό του ΟΑΚΑ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει και θα έπρεπε τόσο το ελληνικό εργαστήριο, όσο και πολλά άλλα, να την ανιχνεύουν, κάτι που συνέβαινε μόνο στην Κολωνία και έτσι βρέθηκαν ντοπαρισμένοι οι αθλητές της Άρσης Βαρών.


Σχολιάστε εδώ