Αναζητούνται νέες μετρήσεις σε ράδιο – TV

Προβληματισμός για τις μετρήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Στο σκέλος της τηλεόρασης δεν υπήρξε επίσημη δημόσια τοποθέτηση από την Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης για την επιστολή του Alpha που αποκάλυπτε πως είναι σε γνώση του 500 συσκευές μέτρησης τηλεθέασης της εταιρείας AGB σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έχει ήδη ληφθεί απόφαση από την ΕΕΤΤ να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί που κινούνται έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια άλλη μέτρηση που θα λαμβάνει υπόψη της την εξέλιξη της τεχνολογίας (π.χ. χρήση κινητού αντί για σταθερό τηλέφωνο).

Στο ραδιόφωνο η ΕΙΙΡΑ, όπως γράφαμε από την περασμένη Κυριακή, θα προχωρήσει στη διενέργεια νέου διαγωνισμού, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβαση με τη Focus. Όμως και η ΕΙΙΡΑ αναζητεί τρόπους ώστε να ενταχθεί στη μέτρηση και η ακρόαση στο αυτοκίνητο και στο γραφείο. Εδώ και δύο χρόνια ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του City Γιώργος Κατσιγιάννης, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κατσιγιάννη και τον Αντώνη Μαυρομιχάλη, έχει δημιουργήσει το Instant Radio Meter (IRM), το οποίο παρουσίασαν στην ΕΤΕΡ με θετική ανταπόκριση και προ ημερών στην ημερίδα της ΕΡΑ για τις νέες τεχνολογίες στο ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του IRM, πρόκειται για μια νέα εφαρμογή-πατέντα που σχεδιάστηκε με σκοπό να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο τις ραδιοφωνικές προτιμήσεις του ακροατή. Είναι βασισμένη σε μια συσκευή IRM module που συνδέεται στη ραδιοσυσκευή του αυτοκινήτου, του σπιτιού ή του γραφείου, η οποία συλλέγει, επεξεργάζεται και αποστέλλει τις ραδιοεπιλογές, τα στοιχεία του ακροατή, την τοποθεσία, την ημερομηνία και την ώρα σ’ έναν κεντρικό υπολογιστικό σύστημα (IRM Database Central), που τα επεξεργάζεται και δημιουργεί άμεσα (real time) εκθέσεις για κάθε ενδιαφερόμενο (π.χ. εταιρείες μετρήσεων ακρόασης ραδιοφώνου, διαφημιστικές εταιρείες, ραδιοφωνικούς σταθμούς κ.λπ.).

Η συσκευή IRM συνδέεται με τις συσκευές των χρηστών – ακροατών με σκοπό να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο (real time data stream) τις ραδιοεπιλογές τους, τη γεωγραφική τους θέση και τον χρόνο ακρόασης, με στόχο την ακριβή μέτρηση ακρόασης, ενώ διαθέτει στοιχεία για περισσότερους χρήστες (π.χ. ένα αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιείται από έναν ή περισσότερους οδηγούς ή να γίνεται ταυτόχρονη ακρόαση από περισσότερους από έναν επιβάτες).


Σχολιάστε εδώ