Έξαλλος με την Ντόρα ο Κυριακού λόγω Ισίδωρου

Η κρίσιμη ψηφοφορία έχει ορισθεί για τις 10 Φεβρουαρίου, ωστόσο στο παρασκήνιο μαίνεται προ πολλού ο «πόλεμος» μεταξύ των βασικών διεκδικητών, Μ. Κυριακού και Ισίδ. Κούβελου. Γεγονός που ανεβάζει τον εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου που είναι υποχρεωμένο να επιλέξει ποιον θα στηρίξει και πρέπει να το κάνει καθαρά για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που αναπόφευκτα θα υπάρξουν.

Ο κ. Κυριακού είναι «έξω φρενών» με τις μεθοδεύσεις που μετέρχεται ο βασικός του αντίπαλος, προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο των εκλεκτόρων, έχει προειδοποιήσει κορυφαίους υπουργούς ότι θα αντιδράσει δυναμικά κι έχει στείλει τα σχετικά μηνύματα και στο πρωθυπουργικό γραφείο. Κάνει λόγο για «βρώμικο πόλεμο», αλλά θα είναι τελικώς υποψήφιος, παρά το γεγονός ότι λέει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Κούβελος στην προσπάθειά του να καταλάβει τη θέση «αξιοποιεί» αφενός τον πολιτικό μηχανισμό της συζύγου του, Ντ. Μπακογιάννη, και αφετέρου το υφυπουργείο Αθλητισμού, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος θεωρείται μέλος της ομάδας της Ντόρας. Σε πρόσφατη συνέντευξή του («Ελευθεροτυπία») ο ίδιος ο κ. Κυριακού είχε καταγγείλει την εμπλοκή της Πολιτείας στην προεκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα είχε πει ότι χρησιμοποιούνται ανώτεροι υπάλληλοι της Γραμματείας Αθλητισμού για να πεισθούν ομοσπονδίες και σωματεία ώστε να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο. Στο πλευρό του κ. Κούβελου έχει ταχθεί, λένε οι πληροφορίες, και μια παραδοσιακή φίλη του Μ. Κυριακού, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά γεγονός για το οποίο «πνέει μένεα» ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την γκρίνια, όσο και την ανησυχία κυβερνητικών στελεχών, αλλά και βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας. Κορυφαίοι υπουργοί εκφράζουν την ενόχλησή τους για την «πολυπραγμοσύνη» του κ. Κούβελου, που χρησιμοποιεί τη συζυγική του σχέση με την υπουργό Εξωτερικών για να προωθήσει τις υπέρμετρες φιλοδοξίες του και φυσικά τα σκάγια παίρνουν και την ίδια την κ. Μπακογιάννη. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τους φόβους τους για τις πολιτικές παρενέργειες που θα υπάρξουν καθώς αν η κυβέρνηση συγκρουστεί με τον κ. Κυριακού, στις προσεχείς εκλογές θα έχει κόντρα έναν μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, τον ΑΝΤ1. Κάτι για το οποίο έχει εμμέσως προειδοποιήσει κι ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αυτήν ακριβώς την παράμετρο λέγεται ότι θα μετρήσει ο Κ. Καραμανλής πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις του. «Δεν θα ρισκάρει να πάει κόντρα στον Κυριακού και τον ΑΝΤ1 για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια του συζύγου της Ντόρας» λένε χαρακτηριστικά βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας. Καθώς η «κόντρα» δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πιεστεί από το Μαξίμου ο κ. Κούβελος να μην είναι υποψήφιος και στη θέση του να κατέβει ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπ. Καπράλος. Ο τελευταίος θεωρείται «άνθρωπος του Βαρβιτσιώτη» και την περασμένη Τετάρτη εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, οπότε τυπικά μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΟΑ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καπράλος θα περιορισθεί σε θέση αντιπροέδρου, διότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τις άλλες αυξημένες υποχρεώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την επανεκλογή του κ. Κυριακού.


Σχολιάστε εδώ