άλλα αθλητικά

• Ως νέος και άφθαρτος, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει τις ικανότητες και το ήθος ν’ αλλάξει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αν θα τα καταφέρει όμως, θα εξαρτηθεί από το πόσο νωρίς θα καταφέρει να απεμπλακεί από το παρελθόν της ΕΠΟ, αν ποτέ απεμπλακεί. Είναι κοινό μυστικό ότι ο τέως πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης και μέρος των δυνάμεων του παρασκηνίου στήριξαν τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να εκλεγεί στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Όσο πιο νωρίς καταφέρει να έρθει σε ρήξεις και να απαλλαγεί από αυτές τις δυνάμεις ο νέος πρόεδρος τόσο το καλύτερο και για αυτόν και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Το να κάνεις τομές όπως είναι τα πράγματα αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι και ό,τι ευκολότερο, καθώς τομές σημαίνει να «πας απέναντι» σε Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη και άλλα συμφέροντα του παρασκηνίου, που επί δεκαετίες κυριαρχούν στον χώρο. Σαφώς και δεν είναι εύκολο αυτό και ειδικά για έναν νέο άνθρωπο.

• Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, έχει επίσης την έξωθεν καλή μαρτυρία, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί που έσπευσε να χαιρετήσει την εκλογή του και τον στενό συνεργάτη του γάλλου παράγοντα, Θόδωρο Θεοδωρίδη, και είναι ικανός. Επομένως, υπάρχει ελπίδα αν και τα συμφέροντα και το παρασκήνιο θα είναι πάντα τροχοπέδη στην όποια πορεία προς τα εμπρός…

• «Ο Γκαγκάτσης μου έχει πει ότι θα πάει στον Ολυμπιακό», είπε την περασμένη Τετάρτη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση και στον νυν, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και στον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βασίλη Γκαγκάτση. Πέραν της επίθεσης, όμως, ο κ. Μητρόπουλος είπε κάτι που το έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, όταν ο κ. Γκαγκάτσης είχε καταθέσει την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ και δεν την είχε δημοσιοποιήσει.

• Γράφαμε τότε ότι ο κ. Γκαγκάτσης συζητά με τον Ολυμπιακό για να αναλάβει πόστο στους Πειραιώτες από το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό είπε, πέραν όλων των άλλων, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό εξαρτάται κυρίως από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ακόμη το σκέφτεται και δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ