Ώρα αυτογνωσίας

Ένας χρόνος έφυγε αφήνοντας πίσω του συντρίμμια ψυχής, διαφθορά ήθους, εξαφάνιση αρετών και αξιών, έλλειψη ιδανικών, απομάκρυνση προτύπων ιστορικών προσώπων και, το σπουδαιότερο, εκμηδένιση του σεβασμού προς τον πλησίον, αμαύρωση πολιτιστικών μνημείων, βεβήλωση ιερών χώρων και άλλα.

Όταν έχουν γίνει όλα αυτά, ποιο χέρι θα μας κρατήσει όρθιους και την πατρίδα μας ακέραια; Η μεταβατική αυτή κατάσταση της παρακμής πρέπει να σταματήσει. Δεν πάει άλλο.

Νέος χρόνος. Η αυτοκριτική, η ωρίμανση της σκέψης, ο έλεγχος των ενεργειών, με περισυλλογή στο τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια» θα καθορίσουν το μέλλον της κοινωνίας μας.

Η αρρωστημένη επικρατούσα κατάσταση του Διεθνισμού μηχανεύεται τον αφανισμό των ιδιαιτεροτήτων του λαού μας και τη δύναμη της φιλοπατρίας, την πίστη στη θρησκεία και την αγαπητική ενότητα της οικογένειας και του έθνους. Όταν είμεθα όλοι ενωμένοι, όλοι μας φοβούνται.

Ζητούμε την εφαρμογή των νόμων του Συντάγματος άρθ. 16, παράγ. 2 περί Παιδείας, το οποίο αναφέρεται στην «ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης…». Ζητούμε την προστασία του εθνικού μας συμβόλου, της σημαίας μας (και όχι να την καίνε «γιατί είναι ένα πανί»), των ιερών και όσιων ηθών και εθίμων της ελληνικής μας παράδοσης.

Γιατί η εκκλησία μένει βουβή για την αφαίρεση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολικά βιβλία και την αντικατάστασή του με τη Θρησκειολογία; Γιατί συγκατατέθηκε στο «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», στον γάμο των ομοφυλοφίλων; Τώρα μάλιστα ανοίγεται και ο δρόμος για την αφαίρεση της «ορκωμοσίας». Και μετά;

Έπονται ακόμη πολλά. Μας κατευθύνουν προς τον νεοοθωμανισμό, ερχόμενο από την Αγγλία;

Όλα αυτά για χάρη των αλλοθρήσκων που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και μας έκαναν να χάσουμε την ιδιοπροσωπία μας, την ταυτότητά μας, αντί να προσαρμοστούν αυτοί στη νέα χώρα που τους φιλοξενεί! Ονομάζουν την κοινωνία πολυπολιτισμική. Δεν μας επέβαλε η ΕΕ την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, αλλά οι αρμόδιοι, για να πρωτοτυπήσουν και να είναι κληρονόμοι θέσεων στη νέα τάξη πραγμάτων.

Τα αποτελέσματα της σημερινής κοινωνίας άρχισαν να φαίνονται εμπράκτως. Η νεολαία είναι η αυριανή μας κοινωνία, την έχουν διαπαιδαγωγήσει έτσι και την κατευθύνουν οι μεγάλοι εκεί που θέλουν. Μήπως πρέπει οι διδάσκαλοι αλλά και οι καθηγηταί να μετεκπαιδεύονται διότι πολλοί εξ αυτών στερούνται γνώσεων Κοινωνιολογίας, τη διδαχή της αληθούς ιστορίας με πρότυπα ανδρών φιλοπατρίας – ηρωισμού, αλλά και σεβασμού στον πλησίον και στο περιβάλλον;

Ο ρόλος των γονέων να είναι να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Ο Άγιος Αυγουστίνος γράφει «δώστε μου μητέρες να σας φτιάξω κοινωνία». Τα ίδια τα παιδιά ομολογούν ότι στερούνται διαλόγου με τους γονείς, στερούνται διαλόγου με τους καθηγητές (όχι ίσος προς ίσον), στερούνται αγάπης προστατευτικού ενδιαφέροντος. Το βροντοφωνάζουν, δεν το ακούτε; Είναι δυστυχισμένα νιάτα, όταν τα ξεγελούν με το χρήμα που τα καταστρέφει.

Η νεολαία της σημερινής εποχής χρειάζεται ειδική μεταχείριση, με αγάπη ενδιαφέροντος και καθοδήγηση στις καθημερινές αντιξοότητες της ζωής. Εάν οι ιθύνοντες, οι πνευματικοί ταγοί, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς δεν συνειδητοποιήσουν την ευθύνη του ρόλου που έχει ο καθένας στον τομέα του, η μελλοντική κοινωνία θα βρίσκεται σε πλήρη εξαθλίωση και θα είναι υποχείριο αυτών που σήμερα είναι μετανάστες στον τόπο μας.

Η ώρα της αυτογνωσίας ήρθε. Ό,τι σπείρατε εκείνο θερίζετε. Η απεριόριστος ελευθερία είναι ασυδοσία. Τα αφύλακτα σύνορα έφεραν 4 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Πόσοι εξ αυτών είναι σταλμένοι εκ των γειτονικών κρατών διά ιδίους στόχους; Ξεχάσατε τα λόγια του Κίσινγκερ; Ποια μέτρα λάβατε από το 1995 που έγιναν γνωστά; Εφαρμόζεται ο προγραμματισμένος σχεδιασμός της αφανίσεως του Ελληνισμού. Τα λάθη να μην επαναληφθούν, ανατρέψτε τα. Απ’ όλους μας εξαρτάται να σώσουμε την κοινωνία του μέλλοντος. Την Ελλάδα μας. Μπορούμε.

Αν θέλουν οι υπεύθυνοι της πολιτείας, με την εφαρμογή αυστηρών νόμων σε όλους τους παραβάτες.

Αιμιλία Λαδοπούλου
Αντιπρόεδρος Εθνικής Ενώσεως Βορείων Ελλήνων


Σχολιάστε εδώ