Όλοι τα ‘χουν με τη Χρύσα

Οι ευθύνες στρέφονται προς τη Χρύσα Αράπογλου, ακόμη και από συναδέλφους της εν τη Βουλή, την οποία κατηγορούν ότι λειτουργεί αυταρχικά, έχει μία και μόνο επιδίωξη, την προσωπική της προβολή και την ανάδειξή της σε πρωταγωνίστρια στα ΠΑΣΟΚικά τεκταινόμενα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης ότι δεν έχει όραμα και σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη και όλα τα επικεντρώνει στον δήμο και στην αντιπαράθεσή της με τον Παπαγεωργόπουλο και θέλει το κόμμα να περιστρέφεται γύρω από τις δικές της επιλογές.

Αναφέρονται μάλιστα στην απουσία της στην αναταραχή που συγκλόνισε την πόλη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, του Αλέξη. Δεν πήγε, να γυρίσει στους δρόμους όπου κάηκαν μαγαζιά, να δει τις καταστροφές, να συμπαρασταθεί στους καταστηματάρχες που επλήγησαν. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Χρύσα Αράπογλου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις! Και αυτές οδήγησαν και στην ανταρσία τη δημοτική παράταξη, που εκδηλώθηκε με αφορμή τις δημαιρεσίες.

Ως προς το ποιον θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι θολά! Και κάθε άλλο ξεκαθαρισμένες οι προθέσεις της τοπικής ηγεσίας, αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη.

Εκείνο πάντως που επισημαίνουν τοπικά στελέχη του Κινήματος είναι ότι κριτήριο της επιλογής θα είναι το ποιος θα μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις του διευρυμένου θεσμού της αυτοδιοίκησης, που θα καθιερωθεί.

Κέρδισε την αγωγή,
έχασε την παράταξη…

Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ σε Θεσσαλονίκη και Χαριλάου Τρικούπη, ύστερα από απειλές για παραιτήσεις, φημολογούμενες διαγραφές παλιών δημοτικών συμβούλων, επικείμενες συνεδριάσεις κομματικών οργάνων αλλά και μια δικαστική δικαίωση της Αράπογλου κόντρα στον Παπαγεωργόπουλο, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αξιοποίησε, λογω προσωπικών στρατηγικών. Αν και βγήκε από πάνω, στην αγωγή του Παπ, η αδυναμία της Χρύσας να συνεργαστεί με ιστορικά στελέχη του δικού της κόμματος στον κεντρικό δήμο (κάτι που έκαναν επιτυχώς Λαζαρίδης και Βούγιας ) δεν την άφησε να το χαρεί…

Ποιος πληρώνει;

«Τα δικαστικά έξοδα θα τα καταβάλει από την τσέπη του ο Παπαγεωργόπουλος ή το ελλειμματικό ταμείο του δήμου του;» σχολίασαν φίλοι και αντίπαλοι, μόλις έμαθαν την απορριπτική απόφαση από το Πρωτοδικείο της αγωγής του, σε βάρος της Αράπογλου. Όπως είναι γνωστό, ζητούσε την καταδίκη της αντιπάλου του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και αποζημίωση 1.000.000 ευρώ για χαρακτηρισμούς που έθιγαν την τιμή και την υπόληψή του (με αφορμή εκατομμύρια που έκαναν φτερά από τα δημοτικά ταμεία).

Παρά τις συνεχείς διαρροές από την πλευρά του Παπ ότι θα έφθανε μια απλή συγγνώμη για να τερματίσει τη δικαστική διαμάχη (κάτι που έπραξε ευχαρίστως ο Γιάννης Μπουτάρης), η Χρύσα δεν έκανε πίσω, «γυρίζοντας» την όλη υπόθεση υπέρ της, έχοντας συνηγόρους τον Κωνσταντόπουλο, τον Μπόλαρη και τον Μαμέλη. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο «καταδίκασε» τον δήμαρχο να πληρώσει και τα έξοδα της ήττας, ύψους 21.000 ευρώ ενώ η βουλευτίνα αναγκάσθηκε στο γραπτό υπόμνημά της να ανακαλέσει όσα είπε και υπονόησε σε βάρος του Παπ και έτσι, τουλάχιστον δημόσια, και οι δύο να δηλώνουν περιχαρείς!

«Εγώ έχω αγωγή
και δεν κάνω αγωγή»

Σε συνέντευξη Τύπου η Χρύσα αναφέρθηκε αναλυτικά στην αγωγή κάτι που απέφυγε να κάνει για τη διάλυση της δημοτικής της ομάδας. Χαρακτηριστικά είπε για τον εαυτό της: «Το δημόσιο και ιδιωτικό μου ήθος, η προσωπικότητά μου, η οικογενειακή μου παράδοση, η παιδεία μου, η πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική (δημοσιογραφική) διαδρομή μου, η κομματική μου ένταξη και η βουλευτική μου ιδιότητα, δεν μου επέτρεπαν ούτε μου επιτρέπουν να ”ποινικοποιώ” την πολιτική αντιπαράθεση»

Ο Βασίλης απαντώντας υποστήριξε ότι νιώθει δικαιωμένος διότι στην τάδε παράγραφο, στην τάδε σελίδα της 100σέλιδης -και βάλε- κατάθεσής της η Χρύσα «ανακαλεί τους χαρακτηρισμούς, κάτι που ζητούσα από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έκανε με απώτερο στόχο να συσπειρώσει τη διαλυμένη δημοτική της παράταξη. Όμως ακόμη και η απόρριψη της αγωγής μου -σ’ αυτή τη δύσκολη πολιτικά στιγμή για εκείνη- δεν αρκεί να ξεχασθούν τα προσωπικά παιχνίδια που παίζει στις πλάτες των δικών της».

«Η Χρ. Αράπογλου έχει δίκιο…»

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνονται αναφορές για

• Ευθύνες του Δήμου για υπεξαίρεση 22,5 εκατομμυρίων ευρώ

• την «ανήθικη» παραμονή του γενικού γραμματέα Μ. Λεμούσια

• τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις «ημετέρων».

• την κατάθεση του προέδρου Καπετανόπουλου για τεχνητή δημιουργία ελλειμμάτων και

• «κλειστό σύστημα προμηθειών και εργολαβιών στον Δήμο.

Στα θέματα αυτά ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να απαντήσει από… εβδομάδα, ίσως στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ή στη Συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης επίσης κάθε εβδομάδα στην «ώρα του… δημότη» και μάλιστα σε δικό του έδαφος, στη Δημοτική Τηλεόραση με παρουσιαστή τον διευθυντή Αντώνη Οραήλογλου.

Οι αντάρτες δεν λυγίζουν…

Οι πρώην σύντροφοί της στον Δήμο, Τσαρούχας και Τανιμανίδης, ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της αυτοδιοίκησης, στα πηγαδάκια των δημοσιογράφων αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλούσαν για ανακρίβειες σε ό,τι τους αφορά. Για το θέμα της αγωγής και της δικαίωσής της δεν έκαναν ούτε κουβέντα. Μάλιστα πράσινος «ουδέτερος» δημοτικός σύμβουλός της, υποστήριξε ότι ενόψει εκλογών άρχισε νωρίτερα τη διαφημιστική της καμπάνια αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται να τη βοηθήσει κανείς…».

Στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου η βουλευτίνα είπε μόνο ότι «αυτοί οι τέσσερις δεν ανήκουν πια στην παράταξή μου. Για μένα είναι παρελθόν και δεν τους πρότεινα σε καμία επιτροπή», ισχυρισμό τον οποίο όμως οι αντάρτες διέψευσαν, θυμίζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων: «Η βουλευτής αν γνώριζε τον Κώδικα θα ήξερε ότι δεν μπορεί να μας διαγράψει… Αν θέλει να διαλύσει την παράταξη, ας το κάνει. Δική της θα είναι η ευθύνη. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την ΤΑ και όχι για τον εαυτό μας. Αντίθετα απ’ όσα λέει, μας πρότεινε αλλά εμείς… αρνηθήκαμε διότι με ύπουλο τρόπο προσπαθούσε να περάσει τους κολλητούς της!»

Στη συνέντευξη Τύπου έστειλαν με την παρουσία τους μήνυμα συμπαράστασης από δημάρχους μόνο ο Συκεών και από βουλευτές της Θεσσαλονίκης ούτε ένας…

Αναμένονται διαγραφές …

Στην απόφασή της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αʼ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «οι καιροί απαιτούν την ενεργή συστράτευση όλων στη Νομαρχία και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ενέργειες που δεν συνεισφέρουν σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι δεοντολογικά απαράδεκτες και απερίφραστα καταδικαστέες, γιατί έστω και προσωρινά προκάλεσαν κλίμα αμφισβήτησης της ηγεσίας. Είναι αυτονόητη η στήριξή της και καλούμε τους πάντες, να αποβάλουν κάθε είδους προσωπική στρατηγική για να περιφρουρήσουν την ενιαία δράση της Παράταξης, μέσα και από την αποφυγή κάθε δημόσιας δήλωσης ή ενέργειας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ως είναι απαραίτητο και από το καταστατικό, η απόφαση αυτή κοινοποιείται στα κεντρικά όργανα του κινήματος για τις δικές τους ενέργειες»(!!!)

Το ερώτημα που προκύπτει έπειτα απ’ όλα αυτά, όπως μας είπαν δύο από τους αντάρτες είναι «αν στους… πάντες, συμπεριλαμβάνεται και η ίδια και επίσης αν τελικά θα αποβάλει κάθε είδους προσωπική στρατηγική στην αντιπολίτευσή της λαμβάνοντας υπόψη και τη δική τους προσφορά και άποψη».


Σχολιάστε εδώ