ψιλά γράμματα

kkk Δημοσιογραφία των προσφορών. Με Νταλάρα, αφού τελείωσαν τα CD του Μητροπάνου, επανέρχεται το «Θέμα», «διαφημίζοντας» στα… δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ, του Alter, του Mega την προσφορά του. Και μπορεί να πανηγυρίζει η εφημερίδα για την πρώτη θέση και το 2008, αλλά δεν μας λέει ποιες ταινίες την εκτόξευσαν στην κορυφή. kkk Ο «Τύπος της Κυριακής» δίνει αυτήν την Κυριακή την ιστορική θεατρική παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο» (Καζάκος, Καρέζη, Παπαγιαννόπουλος, Σπαθάρης κ.ά) του Σταύρου Ξαρχάκου και ακολουθούν άλλες ιστορικές μουσικές εκδόσεις. kkk Τηλεόραση: Αφιέρωμα στην ΕΡΤ είχε την περασμένη βδομάδα το σάιτ www.worldscreen.com. Η μετάφρασή του δημοσιεύεται στο media-industry.blogspot.com. kkk Τα δικαιώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλέτας «ΜotoGP» εξασφάλισε για τρία χρόνια η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Έναρξη μετάδοσης των αγώνων στις 12
Απριλίου. kkk Παιδικά DVD:
Ευφυέστατη η κίνηση του Κώστα Γιαννίκου να εξασφαλίσει εδώ και χρόνια τα δικαιώματα ποιοτικών παιδικών προγραμμάτων όπως ο «Μπομπ ο Μάστορας» και «Τόμας το τρενάκι».
Επίσης πολύ καλή είναι η σειρά παιδικών DVD του «National Geographic Kids». kkk Εφημερίδες: Η «Καθημερινή», με έκτακτη έκδοση στις 3.30 π.μ., η «Ελευθεροτυπία» και τα «Νέα», πρόλαβαν την είδηση της απελευθέρωσης του Περικλή Παναγόπουλου. kkk Πρόσωπα: Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιούτσιας ανέλαβε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Τουριστικής
Ανάπτυξης. kkk «Περικοπές» είναι η επίσημη δικαιολογία για την απόλυση της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου από τον ΣΚΑΪ 100,3. kkk Και επίσημα ο Γιώργος Λαμπράκος στη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ. Με προϋπηρεσία και εμπειρία στο Mega («7+7») και συνεργασία στη συνέχεια με το Star, μετακόμισε στην ΕΡΤ και έχοντας την αποδοχή των περισσοτέρων εργαζομένων, ορίστηκε για τη θέση. kkk Περιοδικά: Εντυπωσιακό το εξώφυλλο του «Nemecis» με τη φωτογραφία ενός μωρού. Το περιοδικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια συζήτηση της Λιάνας Κανέλλη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. kkk Στην οικονομική κρίση είναι αφιερωμένο το επόμενο τεύχος (Ιανουάριος ’09) του «Monthly Review» (www.monthlyreview.gr). kkk Σκέψεις για την αυτόνομη κάθοδο στο περίπτερο του καλού περιοδικού «Culture» που συνοδεύει την έκδοση του «Κόσμου του Επενδυτή». kkk Internet: Πολύ καλή η νέα παρουσία της «Ελευθεροτυπίας» στο διαδίκτυο. Αυτήν τη φορά έγινε σοβαρή δουλειά. kkk Ραδιόφωνο: Είναι η εποχή του ενημερωτικού πολιτικού – κοινωνικού ραδιοφώνου. Σε πείσμα διάφορων άσχετων που έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια πως το πολιτικό ενημερωτικό ραδιόφωνο δεν έχει μέλλον, ο ΣΚΑΪ, ο Real, ο ΑΝΤ1 και ο City έχουν πράγματα να δώσουν στους ακροατές τους. Ειδικά το πρόγραμμα του City, σε σχέση με την περυσινή εικόνα, διαθέτει καλό ρεπορτάζ, έχει και δυναμισμό και ψυχραιμία, και δείχνει σταδιακά να θέλει να καταλάβει τη θέση που είχε ο Flash. Αξίζει να σημειώσουμε πως, παρά την επιτυχία των ραδιοφωνικών σταθμών διαφόρων ομίλων ΜΜΕ, το ραδιόφωνο γενικά εξακολουθεί να είναι το «παραπεταμένο παιδί» έναντι της τηλεόρασης. kkk Γενέθλια για τα «Κακά Κορίτσια» στον ΑΝΤ1 97,2. Κλείνουν 11 χρόνια παρουσίας.

***
Μην το ξεχνάτε. Παράλληλα με την έντυπη έκδοση υπάρχει και καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ, στο www.typologies.gr.


Σχολιάστε εδώ