στα ενδότερα των ομάδων

=Μπορεί να χαρακτηρίζεται απρόβλεπτος και παρορμητικός ο Στέλιος Μανωλάς, αλλά όσα έγιναν την Τετάρτη και την Πέμπτη και κυρίως η κόντρα του με τον Τάκη Κανελλόπουλο προκλήθηκαν από… φόρτωμα σε βάθος χρόνου. Κυρίως επειδή ο συγκεκριμένος παράγοντας της ΑΕΚ ήταν από τους βασικούς συζητητές του πρώην διεθνούς άσου και του Ντούσαν Μπάγεβιτς όταν δρομολογήθηκαν οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της «Ένωσης».

= Από τον Κούλη και τον Κανελλόπουλο πήραν τις υποσχέσεις ο Μανωλάς και ο «Ντούσκο». Μέχρι και ταξίδι στη Λατινική Αμερική έστειλαν οι μέτοχοι τον τεχνικό διευθυντή και όταν επέστρεψε του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για μεταγραφές.

= Σταδιακά, λοιπόν, «φόρτωσε» ο Μανωλάς. Και ξέσπασε όταν έκρινε πως μπορούσε να κερδίσει τη μάχη και τις εντυπώσεις, καθώς ο κόσμος τάχθηκε στο πλευρό του.

=Τα προβλήματα, πάντως, αποτελούν συνώνυμο της ΑΕΚ. Εκτός από το ποδόσφαιρο, φαγωμάρα υπάρχει και στο μπάσκετ με τους παίκτες χωρισμένους σε στρατόπεδα.

= Μέσω του… facebook άρχισαν να τρώγονται οι «κιτρινόμαυροι». Εκεί κατέφυγαν οι Ταπούτος και Δορκοφίκης για να επιτεθούν στον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Χατζή, επειδή δέσμευσε τα χρήματα που οφείλονται στην ΚΑΕ ΑΕΚ από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

= Φυσικά, ο Χατζής ενήργησε έτσι με τη συναίνεση των παραγόντων. Η κίνησή του, άλλωστε, διευκολύνει αφάνταστα τους «κιτρινόμαυρους» διότι τα χρήματα από την επιχορήγηση θα μείνουν στην ομάδα και δεν θα διατεθούν σε πρώην παίκτες ή προπονητές.

= Τις ισορροπίες στα αποδυτήρια θέλουν να κρατήσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Ντούριτσα. Γιʼ αυτό αποφεύγουν να δώσουν στον Σλοβάκο τα χρήματα που απαιτεί.

= Στο ρόστερ του «τριφυλλιού» μόνον ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παίρνει σε ετήσια βάση τα χρήματα που θέλει ο Ντούριτσα. Οι αποδοχές των υπόλοιπων παικτών κυμαίνονται, περίπου, στα μισά.

= Και μιλάω για τους πρωτοκλασάτους και όχι για τις «ρεζέρβες». Πώς, λοιπόν, θα πάρει ένας νέος, ο οποίος δεν έχει τις περγαμηνές του Γιώργου Καραγκούνη τα διπλάσια χρήματα από τον έλληνα μέσο;

= Αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος, η οποία δείχνει ότι στον Παναθηναϊκό σκέφτονται και άλλα πράγματα. Όμως, η ουσία είναι πώς οι «πράσινοι» θέλουν τον Ντούριτσα και γιʼ αυτό κρατούν ανοικτή την πόρτα τους.

= Μιας και καταπιάστηκα με τον Παναθηναϊκό, να κάνω και μια βόλτα από την ομάδα μπάσκετ. Τα έγραψε την περασμένη Κυριακή ο διπλανός για τις σπόντες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προς τον Βασίλη Σπανούλη.

=Από τον Λαρισαίο έχει παράπονα ο Σέρβος τεχνικός. Αρκετοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τον Σπανούλη είχε αποδέκτη η προτροπή προς τους παίκτες του «τριφυλλιού» να έχουν ως προτεραιότητά τους το μπάσκετ.

= Ο Ομπράντοβιτς θέλει και τους τρεις τίτλους τη φετινή περίοδο. Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που έχει αγχωθεί και ο ίδιος, διότι θέλει να αφιερώσει τα τρόπαια στον Παύλο και τον Θανάση.

= Όσοι τον ζουν από κοντά λένε ότι ο «Ζοτς» θυμίζει τις ημέρες του Ευρωμπάσκετ το 2005, στο Βελιγράδι. Τότε που προσδοκούσε στην επιστροφή της Σερβίας στην κορυφή, αλλά η συμπεριφορά των μεγάλων αστέρων προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ομάδα και έριξε τους «πλάβι» στο καναβάτσο.

= «Προσπαθεί να μοιράσει τον χρόνο στους παίκτες, αλλά όταν ένα βασικό “εργαλείο” υπολειτουργεί, τότε επηρεάζεται ολόκληρη η ομάδα», λένε άνθρωποι που ζουν καθημερινά τον Ομπράντοβιτς. Η κλήρωση της Ευρωλίγκας, πάντως, δημιούργησε χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο εκτιμούν ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.

= Έχει αγχωθεί πολύ ο Φερνάντο Σάντος. Το καταλαβαίνουν όλοι στην Τούμπα, όπου βλέπουν ότι ο Πορτογάλος φοβάται τα δύο απανωτά ντέρμπι με τον Άρη.

=«Δεν έχουμε πάρει βαθμό εκτός έδρας σε ντέρμπι και ξέρει ότι αν συμβεί το ίδιο και κόντρα στον Άρη θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση», μου έλεγε τις προάλλες στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, δηλαδή, στη Θεσσαλονίκη λένε ότι η κόντρα με τους «κίτρινους» θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του Σάντος στον «δικέφαλο».

= Ενδεικτικό της έντασης που βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Σάντος είναι και το επεισόδιο με τον Μπακαγιόκο. Επεισόδιο που άρχισε, ουσιαστικά, από τις φωνές, τις οποίες έβαλε ο Πορτογάλος στον Αφρικανό.

= Στην ομάδα μπάσκετ του «δικέφαλου», η ηγετική φυσιογνωμία του Κώστα Βασιλειάδη διατηρεί ενωμένα τα αποδυτήρια. Αν και τα μηνύματα για το μέλλον μόνο θετικά δεν είναι. Ειδικά μετά τη μεταμεσονύχτια δήλωση του Δημήτρη Δρόσου ότι πρέπει να φύγουν ο Μουλαουμέροβιτς και ο αρχηγός της ομάδας για να καλυφθούν τα συμβόλαια των υπολοίπων παικτών.

= Και στον Άρη, βέβαια, η ατμόσφαιρα είναι βαριά! Μέσα στον Γενάρη οι «κίτρινοι» κατέρρευσαν και άρχισαν οι γκρίνιες για τον Αντρέα Μαντσόν.

=Εκείνος, πάντως, που φάνηκε να λαμβάνει το μήνυμα ήταν ο Μάρσαλ. Έτοιμο για αντικατάσταση τον είχαν, αλλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό… έβγαλε μάτια και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Άρη.

=Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην Κρήτη. Το τελευταίο χαρτί του έπαιζε την περασμένη Κυριακή ο ΟΦΗ με αντίπαλο τον Πανιώνιο, αλλά αρκετοί από τους οπαδούς προτίμησαν την εκδρομή για να συμπαρασταθούν στην ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική!

=Στο περιβάλλον του Βατσινά, πάντως, μιλούσαν για… ευεργετικές απουσίες. Υποστήριζαν ότι όσοι πήγαν στο Παγκρήτιο στήριξαν την ομάδα και τη βοήθησαν να φτάσει στη νίκη επειδή απουσίαζαν οι πλέον σκληροπυρηνικοί!

=Έφυγε ο Αναστόπουλος από την Καβάλα, αλλά επειδή έδειξε καλή διαγωγή θα διατηρήσει τις σχέσεις του με τον Μάκη Ψωμιάδη. Το συμπέρασμα αυτό έβγαλαν όσοι άκουσαν τον Νικόλα να επικαλείται «διαφορά φιλοσοφίας με τον… Σταύρο Ψωμιάδη» ως εξήγηση για το πρόωρο «διαζύγιο».

=Έδειξε, δηλαδή, ο Αναστόπουλος ως αφεντικό της Καβάλας τον γιο του Μάκαρου. Κάτι που εκτίμησε ο τελευταίος, ο οποίος δεν φαίνεται επίσημα ότι συμμετέχει στη διοίκηση της ΠΑΕ.

=Επικοινωνιακό τρικ για την άμεση ολοκλήρωση της μεταγραφής θεωρούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα τα δημοσιεύματα, τα οποία ανέδειξαν τον Λεονάρντο του Λεβαδειακού δυνάμει ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Κυρίως επειδή από την ομάδα του Πειραιά διέψευδαν κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

=Εκτός και αν το έκαναν για να «κοιμίσουν» άλλους ενδιαφερόμενους. Διότι είναι δεδομένο ότι ο Κόκκαλης εμπιστεύεται τον Μπάγεβιτς στους… πιτσιρικάδες.


Σχολιάστε εδώ