ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ!

Μια λίστα που όλο και μεγαλώνει με τους υπεύθυνους να παραμένουν ασύλληπτοι, συνεχίζοντας να γεμίζουν την αγορά με απαγορευμένες ουσίες και φάρμακα.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τελευταία περίπτωση αυτή της χρυσής Ολυμπιονίκου της Αθήνας στα 20 χιλιόμετρα βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία κατετάγη ένατη στο Πεκίνο. Η Τσουμελέκα συνελήφθη ντοπέ έπειτα από επανέλεγχο δείγματος, από τον οποίο βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ερυθροποιητίνης. Πρόκειται για νέα μορφή ερυθροποιητίνης, η οποία ήταν δύσκολο να ανιχνευθεί επαρκώς, αλλά τώρα πια έχει ξεκινήσει να ανιχνεύεται κι αυτό συνέβη και με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Ο πρώτος στην αθλήτρια είχε γίνει στις 6 Αυγούστου 2008, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Το δείγμα, όμως, είχε καταψυχθεί, όπως και πολλά άλλα μετά το Πεκίνο (ο κανονισμός επιτρέπει τη διατήρησή του μέχρι και οκτώ χρόνια) και επανελέγχθηκε πρόσφατα με σύγχρονα μέσα. Έτσι βρέθηκε η χρήση της απαγορευμένης ουσίας, ενώ οι ειδικοί μιλούν για νέα μορφή ερυθροποιητίνης, που τώρα έχει αρχίσει να ανιχνεύεται. Εμείς έχουμε, (επανειλημμένα γράψει) για το κύκλωμα των προπονητών και των προμηθευτών τους και το έχουμε «φωτογραφήσει», όπως έχουμε «φωτογραφήσει» και αρκετούς αθλητές. Είναι γνωστοί στις Αρχές όλοι αυτοί και εδώ χρειάζεται και η ενεργοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, αλλά και των αθλητικών φορέων. Η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιδράσει μετά το ομαδικό κρούσμα ντόπινγκ στην Άρση Βαρών, καταθέτοντας νόμο, ο οποίος μετατρέπει το ντόπινγκ σε κακούργημα και θεσπίζει το «ιδιώνυμο» για αθλητές και προπονητές και από την άλλη περιορίζει τα προνόμια των Ολυμπιονικών. Στο ντόπινγκ έχει αρχίσει να παρεμβαίνει πλέον και η Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά με τους πολύ αργούς ρυθμούς που τη χαρακτηρίζουν. Ήδη ενώπιόν της εκκρεμούν υποθέσεις όπως αυτές των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου από το 2004 και μια πιο πρόσφατη, αυτή του προπονητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου και της αθλήτριάς του Φανής Χαλκιά, καθώς και των αθλητών Τάσου Γκούση και Δημήτρη Ρέγα, κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος με τις κατηγορίες της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, ενώ σε βάρος του προπονητή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και χορήγησης απαγορευμένων ουσιών.

Η ουσία είναι πως οι έμποροι των αναβολικών παραμένουν ασύλληπτοι και μετά τη Μ3 έχουμε τώρα ένα ακόμη αναβολικό που κάνει θραύση. Πρόκειται για αυτήν την, νέας γενιάς, ερυθροποιητίνη, η οποία χρησιμοποιείται ως είδος αναβολικού ευρέως στο ποδόσφαιρο, αλλά και στις μεγάλες αποστάσεις και ανεβάζει την αιμοσφαιρίνη και άρα τον αιματοκρίτη. Η ερυθροποιητίνη βεβαίως, χορηγείται και για θεραπευτικούς λόγους. Χρησιμοποιείται στους χρόνιους νεφροπαθείς και στη θεραπεία ασθενών, που χρειάζονται νευροπροστασία, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και τα εγκεφαλικά.


Σχολιάστε εδώ