Με τα σενάρια πρόωρων εκλογών ποιοι Νεοδημοκράτες βιάζονται και οργανώνονται…

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Αʼ Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει εκ νέου μια θέση ανάμεσα σε άλλους, που ήδη στριμώχνονται εν όψει πρόωρων εκλογών.

Την ΑΝΕΜΗ την πήρε ο…άνεμος;

Την ίδια ώρα, αν και δυσαρεστημένη από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η κολλητή της Νατάσσας Παζαΐτη, Μαριάννα Βιλδιρίδη-Χατζητόλιου (πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της ΑΝΕΜΗΣ), πιέζει -ΞΑΝΑ- από τη θέση της προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ώστε να την κατεβάσουν επίσης στην Αʼ Θεσσαλονίκης. Άλλωστε ως εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης έχει μεγάλο πελατολόγιο και πολλούς πλουσίους φίλους. Η προβολή της γίνεται συνήθως, εδώ και χρόνια, μέσα από κοσμικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών, κάτι που ο πρωθυπουργός ποτέ δεν εκτίμησε ιδιαίτερα…

Τα παιδία παίζει…

Στο παιχνίδι παραμένει ο πολιτευτής Κωνσταντίνος Μαργαρίτης -αν και καταγγέλθηκε για μαϊμού πτυχία και διακρίσεις («Ελευθεροτυπία»)- γυρίζοντας κανάλια και εφημερίδες. Οι σχέσεις που ανέπτυξε με τους δημοσιογράφους ως… συνάδελφος (δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ), ως αντιπρόεδρος ΙΕΚ και άνθρωπος του Παπαγεωργόπουλου, τον διευκολύνουν να κάνει το… κομμάτι του και φυσικά να συντηρεί τόσο τις φιλοδοξίες του όσο και τις προσδοκίες ψηφοφόρων του (για ποικίλα ρουσφέτια, όπως δουλειά στο Δημόσιο…). Αν και τα σχόλια σε βάρος του είναι πολλά, ακόμη μπαίνει και βγαίνει σε γραφεία κομματικών -κυρίως παλιάς φρουράς- και επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας του συνεχίζεται παρά τον πόλεμο που δέχεται (!).

Περιβαλλοντολόγος

που μυρίζει… πετρέλαιο

Ανάμεσα στα περίεργα και στα βιαστικά των υποψηφιοτήτων στην Α΄ Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται και η γοητευτική, αν και ώριμη, Λιάνα Γούτα. Εργάστηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή Βακάλη -πρώην κομματάρχη Θεσσαλονίκης και προκατόχου της θέσης Φραντζή- και… βαπτίσθηκε περιβαλλοντολόγος αν και εργάζεται ως μηχανικός στα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ. Με κάθε ευκαιρία δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις -κυρίως με αρθρογραφία- πόσο ανάγκη έχει η ΝΔ από περιβαλλοντολόγους, έστω κι αν δεν διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση.

Οι ποντικοφωλιές αερίζονται…

Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν επισκέπτονται τα εργοτάξια του Μετρό και αφήνουν τη βρώμικη δουλειά (λόγω λάσπης) σε άλλους; Φοβούνται μήπως και τους ρωτήσουν για τις απίστευτες καθυστερήσεις στο έργο ή μήπως λερωθούν; Πάντως ο Γιάννης Μαγκριώτης, που το «περπάτησε», μόνο έργο… δεν είδε.

Και ξαφνικά στο

βάθος… Συμπιλίδης

Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες από τον Κιλτίδη ότι οι Σαμαρικοί θέλουν να αναδείξουν τον Γιώργο Συμπιλίδη ως πρώτη δύναμη κόντρα στον πρώην λοχαγό Τσιτουρίδη και στον νυν μπακογιάννικο Κιλτίδη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι τον θέλουν υποψήφιο στις νομαρχιακές εκλογές αλλά κάποιοι τον προτιμούν… βουλευτή Κιλκίς.


Σχολιάστε εδώ