Μετά τη Ζήμενς έρχεται ο «Γερμανός»…

Και ξαφνικά «έσκασε» η δικαστική εξέλιξη με τη Ζήμενς (με τα «μαύρα ταμεία» της) που θα κάνει άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας ακολουθούν οι «μιζαδόροι» των TOR-M1 (που είχε ερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή και περιμέναμε το άνοιγμα των λογαριασμών), η αγοραπωλησία του «Γερμανού» και τα «δομημένα ομόλογα»… Με άλλα λόγια, μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου θα κυριαρχήσει το «μαύρο πολιτικό χρήμα» προς κάθε κατεύθυνση, με συνέπειες που αυτήν τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει…

Δεν είναι μόνο η απόφαση του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού να ζητήσει τώρα τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών 34 προσώπων (συν, τελικά, του Θόδωρου Τσουκάτου και του Χρήστου Καραβέλα, οικονομικού διευθυντή της Ζήμενς), που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Ζήμενς), αλλά θα ακολουθήσει και η δέσμευση των ακινήτων που υπάρχουν στα ονόματα των υπό κατηγορία, ενώ κάποιοι θα προφυλακιστούν!

Βέβαια, ερωτηματικά προκαλεί γιατί η δέσμευση των λογαριασμών έγινε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι είχαν όλο τον χρόνο να σηκώσουν όλα τα ποσά από μέσα (ενδεχομένως μάλιστα να μη διαθέτουν πλέον τίποτε στο όνομά τους για… δέσμευση).

Τα πρόσωπα για τα οποία ο ανακριτής ζήτησε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών είναι τα πρώην στελέχη της Ζήμενς Μιχάλης Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Ηλίας Γεωργίου, Διονύσης Δενδρινός, Αλέξανδρος

Αθανασιάδης, Volker Jung και Μανώλης Σταυριανός, καθώς και τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Βασίλειος Τσακωνιάτης, Δημήτριος Παπούλιας, Ευάγγελος Κυριαζής, Κωνσταντίνος Γκόγκας, Βασίλειος Κούτρης, Αθάνασιος Γρεβενίτης, Χρήστος Καζαντζής, Γεώργιος Χρυσολούρης και Γεώργιος Ορφανός. Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕ Δημήτρης Νέγρης, οι επιχειρηματίες – διαχειριστές των υπεράκτιων εταιρειών Fairways και Placid Blue Αλέξανδρος Λέτσας και Γεώργιος Καλδής, ο επιχειρηματίας Βασίλειος Τυρογαλάς, οι χρηματιστές Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος και Νικόλαος Δεβλέτογλου, οι επίσης επιχειρηματίες Στυλιανός Βίος, Ηλίας Πιταούλης και Μιχαήλ Βόγιας καθώς και ο Θ. Τσουκάτος και ο συνεργάτης του Γ. Γενναίος, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων

από το «παραλογιστήριο» της Ζήμενς στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, οι ιδιώτες Γεώργιος Χριστογιάννης, Θεόδωρος Βόσσος, Παναγιώτης Χαραμής, Παναγιώτης Παπούλιας, Σοφία Αραβοσιτά και Φώτης Γενναίος.

Τέλος, φέρεται να παγώνουν και οι λογαριασμοί του Αριστείδη Μαντά, στενού συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη και πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ.

Να θυμίσουμε ότι οι ανακριτικές αυτές διατάξεις εκδόθηκαν με βάση τον νόμο για το κακούργημα νομιμοποίησης εσόδων

από παράνομη δραστηριότητα, που δίνει το δικαίωμα στον ανακριτή να προχωρήσει σε δεσμεύσεις λογαριασμών είτε κατηγορουμένων είτε υπόπτων για τη διάπραξη του αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει μπλοκάρει στην Ελβετία το άνοιγμα των λογαριασμών – χωρίς να γίνει γνωστό ποιος είναι. Πάντως η Πολιτεία θα ορίσει νέο «νομικό παραστάτη» στην Ελβετία για το άνοιγμα των λογαριασμών, αφού αυτός που υπήρχε εκεί (έλληνας δικηγόρος) επέλεξε να είναι τελικά συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων και επομένως δεν μπορεί να συνεχίσει.

Η ανάκριση, που άρχισε με τις κλήσεις των κατηγορουμένων για απολογία, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί, εάν θα είναι μέσα στο καλοκαίρι ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο, αφού τόσο το πλήθος των προσώπων όσο και η σοβαρότητα της υπόθεσης καθιστούν απρόβλεπτη τη διάρκειά της.


Σχολιάστε εδώ