Μέτρα για να νιώθουν ασφαλείς οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα

Καλύτερη και εντονότερη αστυνόμευση υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, μετά την επίσκεψή του, την περασμένη Πέμπτη, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αφού προηγουμένως είχε συναντηθεί με εννεαμελή επιτροπή κατοίκων, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνόμευσης με γνώμονα τη μόνιμη και όχι την περιοδική εφαρμογή των μέτρων. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα με προσωπικό, το οποίο θα πλαισιώσει την υπάρχουσα δύναμη και τόνισε ότι θα αναπτυχθούν ειδικότερες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδίως πέριξ της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, με στόχο και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, «Εκείνο το οποίο μπορώ να πω αυτήν τη στιγμή είναι ότι αποφασίστηκε να υπάρξει εντονότερη αστυνόμευση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Αστυνόμευση, η οποία θα έχει και συνέχεια. Δεν θα είναι απλά προσωρινή και χάριν εντυπωσιασμού λόγω της σημερινής παρουσίας μου, εδώ».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το τμήμα θα ενισχυθεί αλλά θα υπάρξουν και άλλου είδους δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους, καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα». Για εντονότερη αστυνόμευση, πρόσθεσε, πρέπει να έχουμε περισσότερους αστυνομικούς, πεζές περιπολίες και εποχούμενες αλλά και περισσότερους ελέγχους. Ο υπουργός κατέληξε ότι «αυτό μόνο μπορεί να κάνει η Αστυνομία που βρίσκεται στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της».


Σχολιάστε εδώ