Κύριε Παπαθανασίου, θα κουκουλώσετε κι εσείς τη φοροδιαφυγή του κ. Θέμου;

Ψάχνει να βρει έσοδα ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, αφού τα άφησε στον πάτο ο προκάτοχός του όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει δημόσια.

Όμως προηγουμένως θα πρέπει ο νέος «τσάρος» -τίτλος που ξέρουμε ότι δεν του αρέσει του νέου υπουργού- να πείσει με πράξεις τους πολίτες, τους φορολογούμενους, ότι όλοι θα πληρώνουν και δεν θα είναι τα συνηθισμένα κορόιδα οι συνεπείς, ενώ οι ξύπνιοι και οι έχοντες πρόσβαση στους υπουργούς θα ξεφεύγουν και μάλιστα με τη βούλα της υπηρεσίας.

Και ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα, που θα σηματοδοτεί ότι έχετε πάρει, κύριε Παπαθανασίου, την απόφαση να μη χαριστείτε σε κανέναν και να μην κουκουλώσετε καμία κομπίνα και μεγαλοφοροδιαφυγή, είναι να δώσετε αμέσως εντολή να ανοίξει ο φάκελος των «μαύρων» 4.619.000 ευρώ, που κατέθεσε μέσα σε μαύρες σακούλες ο κ. Θέμος Αναστασιάδης στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP PARIBΑS στο Κολωνάκι και, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που έχει ο υφυπουργός σας κ. Μπέζας, δεν ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ από τα εισοδήματα που έχει δηλώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, άρα είναι αδήλωτα εισοδήματα και το λιγότερο πρέπει να φορολογηθούν, πέραν των τυχόν ποινικών ευθυνών. Μια υπόθεση την οποία καλύπτει με ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΙΩΠΗ ο αρμόδιος Εισαγγελέας της ΥΠΕΕ, που υποτίθεται είναι ο διώκτης των φοροφυγάδων, κ. Ιωαννίδης.

Λίγο πριν απέλθει ο κ. Αλογοσκούφης, με ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, την οποία προσυπέγραψε ο υφυπουργός, το θέμα έκλεισε, με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εφεύρεση (που ξεπερνά και τους καλογήρους του Αγίου Όρους που βάφτιζαν το κρέας… ψάρι) ότι χρήματα που έχουν κατατεθεί σε τράπεζα και δεν χρησιμοποιήθηκαν ως… τεκμήρια για αγορές δεν φορολογούνται (!) – πού το σκέφθηκαν οι άνθρωποι, νόμπελ κουκουλώματος θα πρέπει να τους δοθεί…

Όταν βλέπει αυτά ο φορολογούμενος πολίτης, γιατί να πληρώσει, κύριε υπουργέ; Για να πάρει… πέντε φάσκελα προς αναγνώριση της εντιμότητάς του ή της ηλιθιότητάς του;

Και τι θα πείτε, κύριε Παπαθανασίου, στους εμπόρους ναρκωτικών αν καταθέσουν τις… εισπράξεις τους και τα λαμόγια τον… καρπό του ιδρώτα τους; Θα τους ζητήσετε να φορολογηθούν; Θα σας απαντήσουν «κάναμε αυτό που έκανε και ο Θέμος».

Είστε αποφασισμένος να κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή και το «μαύρο χρήμα», κύριε Παπαθανασίου; Αποδείξτε το…


Σχολιάστε εδώ