Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

Τι γίνεται με τον έλεγχο που κάνει συνεργείο εφοριακών στη μαμά εταιρεία του Βωβού, τη Διεθνή Εθνική ΑΤΕ; Έχουν βρεθεί τίποτε ιστορίες, γιατί πολλά ακούγονται, π.χ. για εικονικά τιμολόγια, για κλείσιμο στο άψε-σβήσε λίγο πριν φύγει ο Σωτήρης ο κατσαβίδας… Δεν ρίχνει μια ματιά ο Παπαθανασίου για να μην τρέχει μετά;
***

Δείπνο για την καλή συνεργασία που είχαν παρέθεσαν το βράδυ της Τετάρτης στο γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς «La Strada» η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον τέως (πλέον) υπουργό Δικαιοσύνης (και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης) Σωτήρη Χατζηγάκη και στους στενούς συνεργάτες του.
Από πλευράς Ένωσης ήταν ο πρόεδρός της κ. Μπάμπης Αθανασίου, ο αρεοπαγίτης κ. Τέντες και ο κ. Τζανερίκος. Και από το επιτελείο του υπουργού ο διευθυντής του Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μιχ. Δημητρίου κ.ά.
***

ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα έχει προκύψει στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ μετά τις αποκαλύψεις ότι ο βουλευτής Αστ. Ροντούλης παρακρατούσε τις αμοιβές των συνεργατών του με το… αιτιολογικό ότι τα συγκεκριμένα ποσά θα κατευθύνονταν στα ταμεία του κόμματος. Στην πορεία αποδείχθηκε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ότι τα χρήματα παρέμεναν… στα ταμεία του κ. Ροντούλη. Στελέχη του ΛΑΟΣ εκτιμούν ότι το γεγονός αυτό προκαλεί ζημιά στο κόμμα, τη στιγμή που ο Γ. Καρατζαφέρης έχει καταστήσει κεντρικό άξονα της πολιτικής επιχειρηματολογίας του το δόγμα «ηθική και αξιοπρέπεια». Προβληματισμένος με τις αποκαλύψεις εμφανίζεται και ο ίδιος ο κ. Κατατζαφέρης και σκέπτεται ως πρώτο μέτρο να αναθέσει σε άλλον βουλευτή καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
***

Ο… άνεμος της αλλαγής που πνέει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό «παρασύρει» ακόμη και πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Πριν από έναν μήνα –θυμάστε– ο Κώστας Καραμανλής είχε κάνει διάγγελμα ανακοινώνοντας μέτρα για τον Τουρισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και η κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλουν τα ξενοδοχεία στους δήμους. Την περασμένη Τρίτη ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος είδε την ΚΕΔΚΕ που αντιδρούσε στο συγκεκριμένο μέτρο και ανακοίνωσε ότι… προς το παρόν το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί! Μπορεί η… διόρθωση να ήταν αναγκαία, αλλά κάθε άλλο παρά ενισχύει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
***


Σχολιάστε εδώ