Ζητούν τα λεφτά τους πίσω «Καθημερινή», «SportDay»!

Επιστολή απαίτησης των χρημάτων που καταβάλλουν ως εισφορά στην ΕΙΗΕΑ έστειλαν ο Θέμης Αλαφούζος για λογαριασμό της «Καθημερινής», αλλά και η «SportDay» (Θ. Αλαφούζος, Δ. Κοντομηνάς – NovaΣπορ FM). Οι επιστολές αυτές προκάλεσαν στη γενική συνέλευση της ΕΙΗΕΑ που έγινε την περασμένη Πέμπτη μεγάλη ένταση, καθώς στέλεχός της φέρεται να κατηγόρησε τον Θέμη Αλαφούζο πως θέλει να κλείσει την Ένωση. Επενέβησαν όμως πιο ψύχραιμοι εκδότες και ακολούθησε συζήτηση επί μακρόν, όπου ο Θ. Αλαφούζος εξήγησε πως αυτά τα χρήματα προορίζονται για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Οι δύο εφημερίδες ζητούν πίσω τα χρήματα που έχουν καταβάλει ως εισφορά προς την ΕΙΗΕΑ. Πρόκειται για ένα ποσοστό 0,65% που έχουν υποχρέωση ως μέλη να πληρώνουν για τη λειτουργία της ένωσης ιδιοκτητών. Η πληρωμή γίνεται μέσω των πρακτορείων διανομής Τύπου. Η «SportDay» που δεν είναι μέλος της Ένωσης ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων που έχει πληρώσει και ανέρχονται σε 300.000 ευρώ. Από την άλλη η «Καθημερινή» θεωρεί πως το ύψος της συνδρομής είναι πολύ υψηλό όταν τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ πληρώνουν ετησίως 60.000 ευρώ και της ΕΙΙΡΑ 2.300 ευρώ, ενώ η ίδια πληρώνει 300.000 ευρώ. Επί της ουσίας πρόκειται για 15 θέσεις εργασίας τις οποίες η εφημερίδα μπορεί να διατηρήσει ή και να αυξήσει. Όμως η κίνηση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτόνομη, καθώς φαίνεται πως η νέα γενιά εκδοτών αμφισβητεί τις επιλογές των παλαιότερων και θέλει αλλαγή της στρατηγικής, αν όχι μιαν άλλη Ένωση!
Συνάντηση Θ. Αλαφούζου
– Μ. Τεγοπούλου
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάσεις στην ΕΙΗΕΑ, καθώς το πολιτικό κόστος της επιστροφής των χρημάτων είναι μεγάλο και ανοίγει ένα νέο μέτωπο με «αόρατες συμμαχίες». Είναι ενδεικτικό πως ο Θέμης Αλαφούζος, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκε τη Μάνια Τεγοπούλου (είναι κουμπάροι) για μια ακόμη φορά τις προηγούμενες ημέρες στον Νέο Κόσμο. Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης φαίνεται να καλλιεργείται.…


Σχολιάστε εδώ