«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους αγροτοπατέρες!

Ο «εμφύλιος πόλεμος», που έχει ξεσπάσει μεταξύ των συνδικαλιστών, αλλά και οι άστοχοι χειρισμοί από κυβερνητικής πλευράς, καθυστερούν την εκτόνωση του κλίματος έντασης που επικρατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι το ποσόν των 500 και πλέον εκατ. ευρώ, στο οποίο κοστολογούνται οι κυβερνητικές παροχές, είναι σημαντικό και δίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Στα περισσότερα σημεία αιχμής (μπλόκα) καταγράφεται κόντρα μεταξύ «παλαιών» και «νέων» συνδικαλιστών, με τους τελευταίους να διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της δημοσιότητας, εμφανιζόμενοι πιο σκληροί στις διεκδικήσεις τους.

Γκρίνιες προκαλεί και η στάση των κρατικοδίαιτων αγροτο-συνδικαλιστών (ΠΑΣΕΓΕΣ), που δίνουν τη…μάχη τους από τα γραφεία, χωρίς να κατεβαίνουν στα μπλόκα.

Παράλληλα, μεταξύ των προβεβλημένων συνδικαλιστών καταγράφεται διαγκωνισμός για το ποιος θα βγει στα κανάλια, κατά προτίμηση στις ζωντανές συνδέσεις των βραδινών δελτίων ειδήσεων, αλλά και ποιοι θα μετέχουν στα συντονιστικά όργανα και τις επιτροπές που θα συνομιλήσουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως σε δυο-τρεις περιπτώσεις λίγο έλειψε να «έρθουν στα χέρια»!.. Είναι λοιπόν λογικό να επικρατεί κλίμα καχυποψίας και όσοι θεωρούν ικανοποιητικές τις κυβερνητικές εξαγγελίες να αποφεύγουν να το δηλώσουν δημόσια, φοβούμενοι μήπως κατηγορηθούν από τους σκληροπυρηνικούς για «υποχωρητικότητα» έναντι της κυβέρνησης. Στην «παγίδα» αυτή έχουν εγκλωβιστεί και οι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστές, που αναδεικνύονται σε… βασιλικότεροι του βασιλέως.

Οι γκρίνιες δεν λείπουν και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: Βουλευτές και κομματικά στελέχη επισημαίνουν ότι τα μέτρα ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση και ότι, αν η ανακοίνωσή τους είχε γίνει πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, θα χρειάζονταν τα… μισά χρήματα για την ικανοποίησή τους.

Παράλληλα, θεωρούν λάθος το γεγονός ότι ο κ. Χατζηγάκης μαζί με την ανακοίνωση των μέτρων θα έπρεπε να κάνει και τη σχετική εξειδίκευση, ώστε να γνωρίζει καθένας από τους αγρότες το ακριβές ποσό που δικαιούται από τις αποζημιώσεις.

Αυτό, άλλωστε, υπογραμμίζουν και απαιτούν και οι συνδικαλιστές.

Στην καθυστέρηση ανακοίνωσης των μέτρων συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η εικόνα που έδιναν στη Ρηγίλλης οι συνδικαλιστές της και οι οποίοι τους καθησύχαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα είχαν μεγάλη συμμετοχή και θα εκτονώνονταν στα πρώτα δύο 24ωρα.

Στη συνέχεια, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές προσπάθησαν να «διασπάσουν» το μέτωπο με συνέπεια να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Την ίδια ώρα, τη δυσφορία της Ρηγίλλης, αλλά και της κυβέρνησης προκαλεί η στάση ορισμένων τοπικών στελεχών όπως π.χ. των νομαρχών Τρικάλων και Λάρισας κ. Βλαχογιάννη και Λουκά Κατσαρού που πήγαν στα μπλόκα και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο πρώτος θεωρεί τον κ. Χατζηγάκη υπεύθυνο γιατί δεν περιελήφθη στις λίστες του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές, ενώ ο κ. Λ. Κατσαρός είναι αδελφός του Ν. Κατσαρού, προέδρου του ΕΛΓΑ, που έχει… διαφορές από παλιά με τον Σουφλιά.

Εκτός από τα προσωπικά κίνητρα οι δύο νομάρχες κινούνται και με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2010.


Σχολιάστε εδώ