εδώ Βρυξέλλες

Η έκθεση για την προστασία των παιδιών που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να λαμβάνει υπόψη της στις εξωτερικές δράσεις της τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών όπως είναι η παιδική εργασία, η εμπορία παιδιών, τα παιδιά στρατιώτες, καθώς και τα παιδιά που πλήττονται από τις ένοπλες συγκρούσεις και κάθε μορφής άσκηση βίας σε βάρος τους. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης, εισηγητής εκ μέρους της ΕΛΚ – ΕΔ, εστίασε τις τροπολογίες του στη συμβολή της ΕΕ στην καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και στην περαιτέρω προστασία των παιδιών στη διάρκεια ένοπλων συρράξεων.

Σε διορθωτικές κινήσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς παρουσιάζει αδυναμίες που επηρεάζουν τους ευρωπαίους γεωργούς, θα προχωρήσει ο προεδρεύων υπουργός Γεωργίας κ. Gandalovic, ο οποίος, ύστερα από σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γκλαβάκη, παρουσίασε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πακέτο δράσεων για τη στήριξη της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Δεν είναι ώρα για κοινωνικότητες και δημόσιες σχέσεις με την τουρκική ηγεσία, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής της οργάνωσης «Φίλοι της Ευρώπης», που πραγματοποίησε πρόσφατα εκδήλωση στις Βρυξέλλες με κεντρικό ομιλητή τον τούρκο πρωθυπουργό, παραπέμποντας στις τελευταίες κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο από τη γειτονική χώρα.

Τα στοιχεία που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές στην Επιτροπή επιβεβαίωσαν την απουσία κατάλληλου σχεδιασμού και διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού, απαντά ο ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο έλληνας ευρωβουλευτής, με άλλη ερώτησή του, ζητά από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει πρωτοβουλίες για να παραπεμφθεί το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσει αποζημιώσεις για τις καταστροφές υποδομών που έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Κατά 24% μειώθηκε το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ δυόμισι φορές ακριβότερα είναι τα γεωργικά προϊόντα στην Ελλάδα έναντι της ΕΕ των 27, τα οποία μάλιστα αυξήθηκαν κατά 50% τα τελευταία χρόνια έναντι 21% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα ενδιαφέροντα αυτά περιέχονται σε απαντήσεις της Κομισιόν προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή δύο ερωτήσεις που είχε καταθέσει τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2008.


Σχολιάστε εδώ