Διαφορετικοί χειρισμοί ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο θέμα της μετανάστριας που κακοποιήθηκε

Μεγάλη η απόσταση που χωρίζει τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που οργάνωσαν την Πέμπτη πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε στήριξη και συμμετοχή, ενώ η ΓΣΕΕ δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση. Ενεργά πάντως στήριξε την κινητοποίηση η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση, ενώ πληροφορίες φέρουν ηγετικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ να λέει πως η ΓΣΕΕ «ως συντεταγμένο όργανο δεν συμμετέχει σε εκδηλώσεις ομάδων» (σ.σ.: Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος επισκέφθηκε δύο φορές την κ. Κούνεβα που, όπως είναι γνωστό, δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο αγνώστους, με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Της πέταξαν οξύ στο πρόσωπο προκαλώντας ανήκεστες βλάβες στην υγεία της).

Τόσο η ΠΑΣΚΕ όσο και η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ εμφανίζονται μάλλον να συμπαραστέκονται για ανθρωπιστικούς λόγους στη συνδικαλίστρια, παρά να θεωρούν ότι η επίθεση πλήττει ευθέως και τον θεσμό του συνδικαλισμού.

Η κ. Κούνεβα δεν ανήκει σε καμιά συνδικαλιστική παράταξη, ενώ το σωματείο στο οποίο είχε δραστηριοποιηθεί (Πανελλήνια Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού) αποστασιοποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχε την πλειοψηφία στον χώρο. Αν η ανεξαρτησία της συνδικαλίστριας απέτρεψε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πρωτοστατήσει στη διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την αποτρόπαια επίθεση, τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι φαίνονται.


Σχολιάστε εδώ