Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΚΑΘΕ φορά που στο παρελθόν ο Κ. Καραμανλής προκλήθηκε είτε από δημοσιογράφους είτε από τους πολιτικούς αντιπάλους του στο ζήτημα των εκλογών ήταν… κοφτός και κατηγορηματικός. Απαντούσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους ή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Έτσι προκάλεσε απορίες η γενικόλογη απάντηση που έδωσε όταν κλήθηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή να πάρει θέση ως προς την εκλογολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να πει: «Αφήνουμε την εκλογολογία στους άλλους». Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αν δήλωνε πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών θα έκλεινε και η συζήτηση.

o Κακώς ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος δεν συμπεριέλαβε και τον Κώστα Καραμανλή στον… μακρύ κατάλογο με τους ανθρώπους που ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους στην περιπέτειά του. Καθότι, όπως πληροφορούμαι, το οκταήμερο που κράτησε η απαγωγή στο Μαξίμου κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να έχει συνεχή ενημέρωση και σε 24ωρη βάση. Έτσι, όταν ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος, έσπευσε ο κ. Παυλόπουλος περασμένα μεσάνυχτα να τον ξυπνήσει και να τον ενημερώσει για το αίσιο τέλος της υπόθεσης. Επισημαίνω ότι το ενδιαφέρον του κ. Καραμανλή δεν αφορούσε ειδικά και μόνο τον κ. Παναγόπουλο, αλλά αντανακλά την ανησυχία του για το κλίμα ανασφάλειας μέσα και έξω που δημιουργούν απαγωγές αυτού του επιπέδου. Μετά την απαγωγή του Μυλωνά έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας σημαντικών οικονομικών παραγόντων για την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που διατρέχουν.

oΣε… «συντροφικά μαχαιρώματα» αποδίδει ο Πέτρος Δούκας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν δε ότι, αν δεν έχει κλείσει ήδη θέση, αναζητεί πόστο σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα. Μέχρι πρότινος ο κ. Δούκας για κάθε «διαρροή» που τον αφορούσε κατηγορούσε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ωστόσο αυτήν τη φορά πιστεύει ότι έχουν βάλει το χεράκι τους και άλλοι από την Περιφέρεια Αττικής. Εννοείται ότι ο κ. Δούκας διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες και δηλώνει ότι «δεν θα απαλλαγούν τόσο εύκολα από εκείνον»!..

oΤο… ίδιο πάνω-κάτω μήνυμα στέλνει και ο έτερος «βατοπεδινός» βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, ο Θ. Ρουσόπουλος. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι σίγουρα υποψήφιος (ρώτησε τον… ξενοδόχο;), είναι ωστόσο φανερό ότι… κρατάει μικρό καλάθι. Κατʼ αρχάς διότι αναγνωρίζει ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ίδιο μεταξύ των οπαδών της ΝΔ και κατά δεύτερον γιατί κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ με τα σημερινά δεδομένα η ΝΔ θα εκλέξει έναν βουλευτή λιγότερο. Όπως παραδέχεται (μόνο) στους στενούς του συνεργάτες, αν οι εκλογές γίνουν το 2010, θα μπορέσει να διεκδικήσει την τέταρτη και τελευταία θέση, αν όμως έχουμε πρόωρες εκλογές την προσεχή άνοιξη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δεν προλαβαίνει δηλαδή να αλλάξει το κλίμα. Εξ ου και, όπως πληροφορούμαι,

ο τέως υπουργός έχει αρχίσει να μελετά τις… επαγγελματικές του προοπτικές όταν πάψει να είναι και βουλευτής.

oΑπό τις 16 Δεκεμβρίου παραμένει κενή η θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου. Τι περιμένουν για να ορίσουν τον διάδοχό του; Πέραν της γνωστής… ραθυμίας τους να παίρνουν αποφάσεις, στη Ρηγίλλης έχουν μπλέξει με τις πολλές υποψηφιότητες. Τη θέση διεκδικεί

ο Γιάννης Χατζής (αυτό κι αν θα ʼταν θαύμα…), στενός συνεργάτης του Β. Μεϊμαράκη, πλην όμως ελάχιστοι πιστεύουν ότι έχει τα φόντα για έναν τέτοιο ρόλο. Δεύτερος διεκδικητής ο Πάνος Σταθόπουλος, πολιτικός φίλος του Γιώργου Σουφλιά και από τους καλύτερους που διαθέτει το κόμμα στην ανάλυση δημοσκοπήσεων και πολιτικών δεδομένων. Τις τελευταίες ημέρες συζητείται το ενδεχόμενο η ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού να ανατεθεί σε πρώην βουλευτή και, περιέργως, όλων το μυαλό πηγαίνει στη Ζέττα Μακρή.


Σχολιάστε εδώ