Απότακτος αστυνομικός εμπλέκεται στην απαγωγή!

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στην ΕΛΑΣ ότι μετά την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου κοντά είναι και ο εντοπισμός των απαγωγέων. Αξιωματικοί της Αστυνομίας θυμίζουν ότι «καμία απαγωγή στη χώρα μας δεν έμεινε ανεξιχνίαστη». Με την υπόθεση ασχολούνται έμπειροι αστυνομικοί που γνωρίζουν από απαγωγές.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας βρίσκεται καθημερινά στη Γενική Ασφάλεια και εποπτεύει τις έρευνες. Ο κ. Παναγόπουλος έχει δώσει πολλές πληροφορίες «με το νι και το σίγμα».

Σύμφωνα με τις πηγές μας, στην ομάδα των απαγωγέων φέρεται να μετέχει και απότακτος αστυνομικός, καθώς και άτομα «μέσα από τη φυλακή».

Στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν από πού ακριβώς έγιναν όλα τα τηλεφωνήματά τους, αφού με τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν προμηθευτεί σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που μπορεί να εντοπίζει με ακρίβεια από πού γίνεται το κάθε τηλεφώνημα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε πλήρη ενημέρωση για την απαγωγή από την πρώτη στιγμή.

Είναι γνωστό ότι τελικά δόθηκαν στους απαγωγείς 30 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η ίδια η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία είπε ότι «εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά, με ενδιαφέρει να πάρω πίσω ζωντανό τον άνθρωπό μου». Σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση συμβούλευαν την κ. Παναγοπούλου στις τηλεφωνικές επαφές της με τους απαγωγείς. Αρχικά πρότεινε να τους δώσει 3 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια τα ανέβασε στα 5 και τελικά στα 8 εκατ. ευρώ.

Όταν είδε ότι καθυστερούσε η συμφωνία, πρότεινε στους απαγωγείς 30 εκατομμύρια, ενώ οι αστυνομικοί της έλεγαν να μη δώσει παραπάνω από 10.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι ότι η απαγωγή έχει πολλές ομοιότητες με την απαγωγή του Μυλωνά, χωρίς όμως τη συμμετοχή του Παλαιοκώστα, που επιβεβαιώνει ότι είναι… έργο του οργανωμένου εγκλήματος.

Επειδή ο νόμος προβλέπει για την απαγωγή ποινή μέχρι 5 χρόνια, διάρκεια που δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για υποψήφιους απαγωγείς, στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη να αναθεωρηθεί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και να προβλεφθούν τα ισόβια σε όποιον επιχειρεί απαγωγή και παράλληλα δήμευση της περιουσίας τόσο του ίδιου όσο και των συγγενών του «μέχρι πέμπτου βαθμού» (για να μην μπορεί να μεταβιβάσει τίποτε σε κανέναν).

= Εντύπωση προκάλεσε και ένα δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής στο ένθετο περιοδικό «TVguide» του «Βήματος» στη στήλη «The Box», το οποίο μέσα από παραποιημένα ονόματα και… διηγήσεις αναφερόταν στην απαγωγή του κ. Παναγόπουλου.

Τι εννοούσε ο υπογράφων boxer όταν έγραφε ότι «η περιβόητη σύζυγος του φίλου μας, γνωστού μεγαλοεφοπλιστή, η οποία διαμένει σε πολυτελή βίλα της Εκάλης διαστάσεων όσο το ιδιόκτητο νησί του Richard Branson, ειδοποίησε ανθρώπους του κύκλου μας για την απαγωγή προτού ακόμη το ανακοινώσουν τα κανάλια…». Γνωρίζει κάτι;


Σχολιάστε εδώ