Αποστολικά και… άλλα

=Χτύπημα… κάου… μπόις… κάτω από τη μέση εις βάρος του Άρη… Φαίνεται πως κάποιοι βαρυστομάχιασαν με τον υπουργό Παιδείας νωρίς…

=Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… Ξεκίνησαν τον πόλεμο τα μπλε τα παλικάρια…

=Εγώ φοράω παντελόνια, λέει ο γνωστός καλαμοκαβαλάρης του μπλε στρατόπεδου. Λες και οι λοιποί φορούν κάτι άλλο…

=Άλλο η Αδελαΐδα της
Αυστραλίας και άλλο
η Αδελφαΐδα των
εντός τειχών…

=Για να μην προβληματίζονται οι πράσινοι σύντροφοι, ο Γιώργος έχει αποφασίσει ποιον θα προτείνει για ευρωπαίο επίτροπο αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές… Τον Θεόδωρο Πάγκαλο ή τον Σταύρο Λαμπρινίδη.

=Αν η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, τότε και η αντιπολίτευση είναι υπηρεσιακή…

=Τις μονές μέρες γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, τις ζυγές η ΝΔ και το ανάποδο: Τις ζυγές γίνεται κυβέρνηση η ΝΔ και τις μονές γίνεται το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση. Μας γκαλοπιάσατε, μας γκαλοπιάσατε… Το νιώσαμε, το νιώσαμε.

=Κρίμα παρ’ ολίγον υπουργέ μου το πανάκριβο στυλό που αγόρασες για να υπογράψεις το πρωτόκολλο του Υπουργικού Συμβουλίου. Άσ’ τον για το μέλλον, κανείς δεν πάει χαμένος σε τούτο τον τόπο.

=Μάνα μου, μάνα μου, ξαναβγήκαν τα φαντάσματα στους δρόμους και κάνουν πάλι κουμάντο.

=Είναι αντιφεμινιστικό να χτυπάτε την οικονομία με τέτοιες εκφράσεις, πράσινοι σύντροφοι… Η ορθογραφία λέει ότι η οικονομία είναι γένους θηλυκού και θέλει και λίγο τα χάδια της. Μην είστε τόσο άξεστοι.

=Πολλά γαϊδούρια… τσακώνονται στον «αχυρώνα» της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Μόνον που γι’ αυτούς μοιάζει ξένος όπως λέει και η γνωστή παροιμία.

=Το κίνημα των παρ’ ολίγον υπουργών τρομάζει τη Ρηγίλλης. Το απρόβλεπτο βλέπεις δεν προβλέπεται.

=Γερμανο-πειραϊκός πόλεμος… και οι μετοχές στα μπουντρούμια.

=Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν τι μάρκα ουίσκι έπινε ο δήθεν πότης αξιωματικός. Μάρκα καήκαμε, σύντροφοι, πίνει.

=Επεξεργαζόμαστε τα αιτήματά σας απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης… Κοινώς σας δουλεύουμε…

=Καλά, ΕΣΥ Κοντέ… έφυγες νωρίς και σώθηκες… Για φαντάσου να είχες και Βατοπέδι και τρακτέρ, τι θα πάθαινες… Θα έμενες από λάστιχο.

=Υπάρχουν και αγρότες μπλοκατζήδες που οι επιδοτήσεις τους ξεπερνούν τα 170.000 ευρώ ετησίως. Έτσι διαμαρτύρομαι κι εγώ, όχι μόνο με πάθος αλλά και με όσα τρακτέρ μπορώ…

=Δώστε τουριστικά πακέτα όπως δίνετε στους άγγλους ασθενείς και στους έλληνες ασθενείς για να μην πεθάνει ο ελληνικός τουρισμός.

=Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ευχέλαιο να μη μετακομίσει και η γκρίνια που υπήρχε στη Χ. Τρικούπη και στα νέα γραφεία της.

=ΔΙΚΑΙΑ τα αιτήματα των αγροτών λέει ο πρώην της ΔΙΚΑΙΟ…σύνης, κύριος Χατζηγάκης. Αν είναι δίκαια, που είναι δίκαια, γιατί δεν τα ικανοποιεί;

=Αστυ…ΟΙΝΟ…μία και τα μυαλά στα κρατητήρια…

Των δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ